Leclerc-t figyelmeztették, ideje lenne kicsit visszafognia magát

Damon Hill, a Formula–1 1996-os világbajnoka óva intette Charles Leclerc-t csapata, a Ferrari kritizálásától.

Magyar Nemzet
2022. 06. 02. 13:46
Formula One Grand Prix of Monaco
epa09983917 Monaco's Formula One driver Charles Leclerc of Scuderia Ferrari reacts prior to the start of the Formula One Grand Prix of Monaco at the Circuit de Monaco in Monte Carlo, Monaco, 29 May 2022. EPA/CHRISTIAN BRUNA Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pole pozícióból induló, majd a verseny első harmadában az élen autózó Charles Leclerc-nek a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon kicsúszott a kezéből az első hely a Ferrari félresikerült taktikája miatt. A hazai pályáján versenyző pilóta felindultan vette tudomásul, hogy visszaesett a negyedik helyre, a csapatrádióban kiabálva adta ki a dühét, majd a futam után az istálló döntéseit kritizálta. Véleménye szerint túl sok hibát követtek el, amit nem szabad megengedniük maguknak, emellett azt is fejtegette, talán pánik tört ki a csapatnál, amikor a rivális Red Bull lépéseire kellett válaszolniuk.

Leclerc frusztráltsága korántsem meglepő, hiszen a monacói pilóta hazai versenyén is önhibáján kívül veszített el pontokat, előtte pedig a Spanyol Nagydíjon műszaki hiba miatt az élről esett ki . A pontvesztései következményeként a világbajnoki tabellán visszacsúszott a második helyre, immáron a címvédő (Red Bull) vezeti a pontversenyt.

Damon Hill azonban arra figyelmeztette Leclerc-t, bármennyire is csalódott, óvatosabban kellene bánnia a szavaival, mivel a maranellói istállónál nem tűrik jól a kritikát.

– Azt hiszem, egyelőre megértik a dolgot a Ferrarinál. De a csapatodat csak néhány alkalommal, addig kritizálhatod, amíg nem okozol nekik PR-problémát ezzel – húzta alá 1996 világbajnoka.

A korábbi versenyző szavai nem alaptalanok, a Ferrari 1991-ben négyszeres világbajnokát, Alain Prostot idény közben rúgta ki, mert a versenygépét egy teherautóhoz hasonlította. Hill úgy véli, az olasz csapatnál ez napjainkban sem lenne elképzelhetetlen lépés.

– A Ferrarinál nem olyan emberek dolgoznak, akik engednének ilyen esetben. Ha egy pilóta és a Ferrari között valamilyen konfliktus alakul ki, a Ferrari fog jól kijönni belőle. Szóval a versenyzőnek óvatosnak kell lennie – tette hozzá az egykori pilóta.

Hill a vörös istálló azon lépésére is reagált, hogy óvást nyújtottak be a Red Bull ellen, mert úgy látták, a bikák pilótái átlépték a záróvonalat, amikor elhagyták a bokszutcát. Az óvásokat visszautasították, Hill szerint nem véletlenül.

– Ez az egész kicsit olyan volt, mintha az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak volna. Összességében, ha elvesztesz egy futamot, gyenge próbálkozás fellebbezni valaki ellen, aki átlépett egy vonalat.

Borítókép: Charles Leclerc a Monacói Nagydíj előtt (Fotó: EPA/Christian Bruna) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.