Sebastian Vettel: Jó lenne, ha leszállnátok róla!

A négyszeres világbajnok Formula–1-es pilóta, Sebastian Vettel Mick Schumacher védelmére kelt, miután a fiatal versenyző a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon összetörte az autóját, ezzel hatalmas károkat okozva csapatának, a Haasnak.

Magyar Nemzet
2022. 06. 01. 11:32
null
Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher crashes during the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco, on May 29, 2022. (Photo by CHRISTIAN BRUNA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mick Schumacher idénye eddig közel sem a fiatal német pilóta tervei szerint alakul, hiszen eredményekben jelentősen elmarad csapattársától, Kevin Magnussentől, illetve a szezon során már kétszer szenvedett hatalmas balesetet. A Haas versenyzője először a szaúdi időmérő edzésen törte össze az autóját, aminek következményeképpen a futamot is kihagyta, legutóbb pedig a Monacói Nagydíjon hibázott. Schumacher szerencsére sérülés nélkül megúszta az ijesztő jelenetet, az autója viszont kevésbé – a VF-22 két darabban végezte a pálya szélén.

Jól érzem magam, de nagyon idegesítő, ami történt. A tempó terén versenyképesek voltunk, szóval csak a pályán kellett tartani az autót, de sajnos én képtelen voltam erre

– ostorozta magát a futam után a német pilóta. – Nagyon furcsa eset volt. A videófelvételek visszanézése alapján nagyjából tíz centiméterrel letértem a száraz ívről. Egy nedves folton megcsúszott az első kerék, majd kitört az autó hátulja.

 

Schumacher kiesése egyben azt is jelentette, hogy ezúttal sem szerzett pontot. Formula–1-es pályafutása során, vagyis 28 futamon még egyetlen alkalommal sikerült neki – a hízelgőnek semmiképpen sem nevezhető örökranglista hatodik helyére lépett előre. Magnussen ehhez képest már 15 pontnál jár, ráadásul a balesetekkel sem nehezíti meg csapata életét. Schumacher az autótörésekkel hatalmas károkat okoz a Haasnak: szaúdi balesetét követően nagyjából egymillió dollárra rúgtak a javítási költségek. Mondanunk sem kell, Günther Steiner sem repes az örömtől pilótája hibái miatt:

– Nem túl kielégítő, hogy ismét egy hatalmas balesetünk volt. Át kell gondolnunk, hogyan tovább – mondta vészjóslóan a csapatfőnök.

Korábban Schumacher nagybátyja, az egykoron szintén a Formula–1-ben versenyző Ralf sem kelt Mick védelmére. Sebastian Vettel azonban továbbra is kiáll honfitársa mellett:

– Könnyű olyan hibát elkövetni, ami azonnal megbosszulja magát. Nem tudom pontosan, hogy mi történt vele, nem láttam, de a lényeg, hogy jól van – jelentette ki a négyszeres világbajnok. 

Szerintem sokkal többre képes, mint amit most láttunk tőle. Jó lenne, ha leszállnátok róla egy időre!

– üzente Vettel a kritikusoknak.

Bokszutcai pletykák szerint Schumacher az év végén éppen Vettel helyére ülhetne át az Aston Martinba, ha utóbbi úgy döntene, hogy az idény befejeztével visszavonul. Kérdés, hogy Schumacher képes lesz-e így meggyőzni a briteket arról, ő honfitársa megfelelő utódja.

 

Borítókép: A félbetört Haas Mick Schumacher balesetét követően a monacói pályán (Fotó: AFP/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.