időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

A Falco válogatott kosarasát francia élcsapat szerződtette

Magyar Nemzet
2022.07.05. 13:15
A Falco válogatott kosarasát francia élcsapat szerződtette

A francia élvonalban szereplő BCM Gravelines Dunkerque kedden bejelentette, hogy szerződtette Benke Szilárdot, a Falco KC Szombathely és a magyar válogatott kosárlabdázóját.

Bár a magyar férfikosárlabda-válogatott hétfőn este súlyos, 81-40-es vereséget szenvedett Franciaországban világbajnoki selejtezőn, a két ország kosárlabdasportja kedden más szempontból is összekapcsolódott, és ez jó hír. A BCM Gravelines Dunkerque bejelentette, hogy szerződtette Benke Szilárdot, a magyar bajnok Falco KC Szombathely válogatott játékosát. A BCM a tizennyolc csapatos francia élvonalban a 12. helyen végzett az előző idényben. Benke Szilárd szerződtetése valóban komoly hír, hiszen a francia bajnokság Európa legjobbjai közé tartozik, tehát a váltás nagy előrelépés a 27 éves, 197 centiméter magas kosaras számára.

 

– Olyan játékost kerestünk, aki a kettes és a hármas poszton is bevethető – indokolta az igazolást Olivier Bourgain, a francia klub sportigazgatója. – Szilárdnak bőségesen van nemzetközi tapasztalata, a magyar bajnokcsapat tagjaként rendszeresen játszott az európai kupaporondon, és a magyar válogatottnak is fontos játékosa. Szerette volna kipróbálni magát külföldön, szívesen fedezi fel a francia bajnokságot. Elképzelhető, hogy szüksége lesz némi időre a beilleszkedéshez, de a kosárlabdatudása és a fizikuma egyaránt képessé teszi arra, hogy érvényesüljön a francia bajnokságban. Bizakodásunkat alapozza, hogy nagyon intelligens kosárlabdázóról van szó. 

Borítókép: Benke Szilárd komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik (Fotó: Fiba.com)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.