Búcsú Törőcsiktől, interjúrészlettel és szurkolói dallal

Az Újpest FC saját hallotjának tekinti a hatvanhét évesen elhunyt Törőcsik Andrást. A klub hivatalos honlapján búcsúzik legendájától.

Magyar Nemzet
2022. 07. 09. 13:33
Törőcsik András
Budapest 20150429 Labdarúgás 2015 Tavasz Születésnap Törőcsik András 60 éves köszöntés archív képek repro Fotó: Nemzeti Sport Fotó: ----
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a Honvédkórházban, tüdőgyulladás következtében elhunyt Törőcsik András. Az Újpest korábbi kiváló labdarúgója hatvanhét évet élt.

Az Újpest FC hivatalos oldalán Törőcsik pályafutásának legfontosabb számai felidézése mellett néhány idézettel búcsúzik a klub legendájától.

„Amikor először beléptem a Megyeri úti öltözőbe hirtelen nem is tudtam, hogy hogyan köszönjek, hiszen olyan játékosok közé kerültem, akik már akkor sokszoros válogatott játékosok voltak, amikor én még azt sem tudtam jóformán, hogy mi az a futball! És tessék, most itt vagyok közöttük, úgy, mint az Újpesti Dózsa 18-as keretének tagja. Toporogtam az ajtóban, míg nem Várhidi Páli bácsi azt nem mondta: Fiacskám, ülj Noskó Ernő és Horváth Jóska közé” – emeli ki az első Törőcsik-interjúból a klubhonlap.

Törőcsik András később maga lett az a labdarúgó, akinek társaságába remegve léphettek be a fiatalok, a nagy kedvencről pedig a lila-fehér szurkolók természetesen dalt is költöttek.

Az Újpest pályán egy csillag ragyog, Tőrőnek hívják a csillagot, az Újpest-tábor kedvence ő, előre lilák és táncolj, Törő, táncolj, Törő, táncolj, Törő!

Az Újpest FC saját halottjának tekinti a hatvanhét évesen elhunyt Törőcsik Andrást.

Borítókép: Törőcsik András hatvanhét évesen hunyt el (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.