Djokovics elbeszélgetett magával a tükör előtt

Novak Djkokovics öt szettben nyert az olasz Sinner ellen az angol nyílt teniszbajnokságon, így bejutott az elődöntőbe. A szerb világsztár a pályafutása során hetedszer fordított kétszettes hátrányból.

Magyar Nemzet
2022. 07. 05. 18:32
TENNIS-GBR-WIMBLEDON Fotó: AFP/Getty Images/Jon Cherry

Novak Djkokovics öt szettben nyert az olasz Sinner ellen az angol nyílt teniszbajnokságon, így bejutott az elődöntőbe. A szerb világsztár a pályafutása során hetedszer fordított kétszettes hátrányból.

Úgy kezdődött a meccs, ahogy vártuk. Djokovics rögtön Sinner első adogatójátékát elvette, vezetett 3:0-ra, majd 4:1-re. Aztán megtorpant a szerb klasszis, olasz (dél-tiroli) ellenfele visszabrékelt, majd 5:4-es hátrány után három játékot is megnyerve 7:5-re hozta az első szettet.

A váratlan fordulat sokkolta Djokovicsot, a második szettben Sinner 6:2-re lemosta őt a pályáról. A szerb persze nem adta fel, nagy küzdelemben 6:3-ra megnyerte a harmadik játszmát. Innentől aztán egyértelmű fölénybe került, a negyedik és az ötödik szett is 6:2-re végződött. Az is befolyásolhatta a találkozót, hogy a negyedik játszma végén Sinner csúnyán elcsúszott, kifordult a bokája, igaz, tudta folytatni a találkozót.

Novak Djokovics a pályafutása során hetedszer fordított 2-0-s hátrányból.

– Az első két szettben ő volt a jobb, bementem az öltözőbe, és a tükör előtt elbeszélgettem magammal. Hittem benne, hogy meg tudom fordítani a találkozót. A tapasztalat, a szünet segített – értékelt Djokovics, miután szimpatikusan sok sikert kívánt a csupán húszéves ellenfelének.

Djokovics aztán hízelgett kicsit a rendezőknek és a szurkolóknak: – Szerintem a játékosok többsége egyetért velem, hogy Wimbledon a tenisz legnagyobb versenye. Ez a pálya a legfontosabb a karrieremben és az életemben. Ez inspirált arra, hogy ötéves koromban ütőt vettem a kezembe. S ez a vonzalom csak egyre nő. Remélem, kitart a menetelésem.

Érik tehát az újabb Djokovics–Nadal csata. Az év első két Grand Slam-tornáján győztes spanyol hétfő este két sima szett után alaposan megizzadt a holland Van de Zandschulp ellen (7:6), de a lényeg, hogy bejutott a legjobb nyolc közé, ahol ő csak szerdán lép pályára az amerikai Taylor Fritz ellen. A két világklasszis csak a döntőben találkozhat.

Férfi egyes, negyeddöntő:
Djokovics (szerb, 1.)–Sinner (olasz, 10.) 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

A másik három meccs párosítása: Goffin (belga)–Norrie (brit, 9.), Garin (chilei)–Kyrgios (ausztrál), Fritz (amerikai, 11.)–Nadal (spanyol, 2.).

Női egyes, negyeddöntő:
Maria (német)–Niemeier (német) 4:6, 6:2, 7:5.

Borítókép: Sinner sokáig vezetett, aztán padlóra került (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.