Három arany, két ezüst, három bronz az első napon

Három arany-, két ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar sportolók az első versenynapon a 11. Világjátékokon az egyesült államokbeli Birminghamben.

Magyar Nemzet
2022. 07. 09. 9:04
Senánszky Petra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senánszky Petra az 50 méteres uszonyos gyors címvédőjeként érkezett Birminghambe, és esélyeshez méltó versenyzéssel megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. 

A folytatásban Mozsár Alex a 400 méteres felszíni úszásban, Holoda Péter pedig 100 méteres uszonyos gyorsúszásban győzött.

A Suba Sára, Senánszky Petra, Károlyi Csilla, Varga Krisztina alkotta női 4×100-as felszíni váltó ezüstérmes lett, akárcsak a karatés Tadissi Martial. A 67 kilogrammos versenyző a döntőben a brazil Vinicius Figueirától kapott ki. 

Az uszonyosoknál Varga Krisztina (50 méteres uszonyos gyors), Károlyi Csilla (200 méteres felszíni), Bukor Ádám (400 méteres felszíni) egyaránt bronzérmes lett. 

A latintáncok versenyében a Silvestri Andrea, Váradi Martina páros közel volt az éremszerzéshez, de végül akárcsak a legutóbbi Világjátékokon a negyedik helyen végzett. Ugyanebben a mezőnyben a Hidi Balázs, Kis Violetta duó tizenhetedikként zárt. 

A görkorcsolyás Gardi Dominika 10 ezer méteres pontelimináción a 12. helyen fejezte be a versenyt azután, hogy egy kiadós zápor miatt több mint egyórás csúszással lépett pályára. 

A magyar küldöttség így az első versenynapot három arannyal, két ezüsttel és három bronzzal zárta, és az éremtáblázat második helyéről várja a folytatást. 

Borítókép: Egy arany, egy ezüst. Senánszky Petra bekezdett

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.