időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

A MU szurkolói üres stadionra vágynak a Liverpool elleni derbin

Magyar Nemzet
2022.08.11. 13:31 2022.08.11. 13:58
A MU szurkolói üres stadionra vágynak a Liverpool elleni derbin

Ahelyett, hogy megtelne az Old Trafford az angol futball legnagyobb rangadójára, a Manchester United szurkolói azt szeretnék, ha üres lenne a csapatuk stadionja a Liverpool elleni bajnoki mérkőzésre. A drukkerek továbbra is a tulajdonos Glazer-család ellen tiltakoznak, azt szeretnék, ha az amerikai üzletemberek végre túladnának a klubon.

Új idény, új edző, új játékosok, de a szurkolók csak a régi nótát fújják – röviden így jellemezhetnénk a Manchester United jelenlegi helyzetét. Az angol rekordbajnok csalódást keltően kezdte az új évadot, 2-1-re kapott ki hazai pályán a Brightontól. A drukkerek felbőszültek, a lelátókon és a stadionon kívül is dühöngtek, még a klub szurkolói boltját is be kellett zárni a zavargások miatt.

A MU szurkolóinak körében rendszeresek a balhék. Elsősorban nem a csapat sikertelensége miatt tüntetnek, hanem hosszú évek óta a klubtulajdonos Glazer-család távozását követelik. A Brighton elleni szezonnyitó bajnokit is egy molinóval vezették fel: Harcolj a kapzsiság ellen, harcolj a Unitedért, harcolj a Glazerek ellen!

A klubot tizenhét éve birtokló amerikai üzletemberekkel szembeni ellenszenvük újabb jeleként ezúttal arra törekednek, hogy kiürítsék az Old Traffordot a Liverpool elleni északnyugati derbire, amelyet augusztus 22-én rendeznek a manchesteri stadionban, a Twitteren szerdán szárnyalt az EmptyOldTrafford hashtag. A fanatikusok azt kérik a jeggyel rendelkező társaiktól, a mérkőzés idejére maradjanak a stadionon kívül.

A Vörös Ördögök követői gyakran választják a legnagyobb figyelmet generáló, az ősi rivális elleni rangadót a nemtetszésük kifejezésére. Másfél évvel ezelőtt szurkolók százai törtek be a pályára a mérkőzés előtt, amelyet aztán el kellett halasztani.

 

Borítókép: a Manchester United szurkolói folyamatosan a tulajdonosok távozását követelik (Fotó: Lindsey Parnaby/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.