A MU szurkolói üres stadionra vágynak a Liverpool elleni derbin

Ahelyett, hogy megtelne az Old Trafford az angol futball legnagyobb rangadójára, a Manchester United szurkolói azt szeretnék, ha üres lenne a csapatuk stadionja a Liverpool elleni bajnoki mérkőzésre. A drukkerek továbbra is a tulajdonos Glazer-család ellen tiltakoznak, azt szeretnék, ha az amerikai üzletemberek végre túladnának a klubon.

Magyar Nemzet
2022. 08. 11. 13:31
Manchester United Glazer
A protest takes place in the crowd against the owners ahead of the English Premier League football match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 28, 2022. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új idény, új edző, új játékosok, de a szurkolók csak a régi nótát fújják – röviden így jellemezhetnénk a Manchester United jelenlegi helyzetét. Az angol rekordbajnok csalódást keltően kezdte az új évadot, 2-1-re kapott ki hazai pályán a Brightontól. A drukkerek felbőszültek, a lelátókon és a stadionon kívül is dühöngtek, még a klub szurkolói boltját is be kellett zárni a zavargások miatt.

A MU szurkolóinak körében rendszeresek a balhék. Elsősorban nem a csapat sikertelensége miatt tüntetnek, hanem hosszú évek óta a klubtulajdonos Glazer-család távozását követelik. A Brighton elleni szezonnyitó bajnokit is egy molinóval vezették fel: Harcolj a kapzsiság ellen, harcolj a Unitedért, harcolj a Glazerek ellen!

A klubot tizenhét éve birtokló amerikai üzletemberekkel szembeni ellenszenvük újabb jeleként ezúttal arra törekednek, hogy kiürítsék az Old Traffordot a Liverpool elleni északnyugati derbire, amelyet augusztus 22-én rendeznek a manchesteri stadionban, a Twitteren szerdán szárnyalt az EmptyOldTrafford hashtag. A fanatikusok azt kérik a jeggyel rendelkező társaiktól, a mérkőzés idejére maradjanak a stadionon kívül.

A Vörös Ördögök követői gyakran választják a legnagyobb figyelmet generáló, az ősi rivális elleni rangadót a nemtetszésük kifejezésére. Másfél évvel ezelőtt szurkolók százai törtek be a pályára a mérkőzés előtt, amelyet aztán el kellett halasztani.

 

Borítókép: a Manchester United szurkolói folyamatosan a tulajdonosok távozását követelik (Fotó: Lindsey Parnaby/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.