Bizonytalan Schumacher jövője, alighanem elveszti a Ferrari támogatását

Sajtóhírek szerint hamarosan teljesen elválhatnak egymástól a Formula–1-es Ferrari-istálló és Mick Schumacher útjai.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 16:39
Mick Schumacher
2022-08-25 14:09:59 SPA - Mick Schumacher (Haas) on the Spa-Francorchamps race track in the run-up to the Belgian Grand Prix. ANP REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP) Fotó: ANP via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mick Schumacher a Ferrari versenyzőakadémiájának tagja, ám az év végén lejár a szerződése, és az Autosport.com értesülései szerint ezt a kontraktust nem fogják meghosszabbítani. Amellett, hogy a 23 éves német a Haas pilótája, a Ferrarinál tartalékversenyző is ebben az idényben, de úgy tűnik, hogy Schumacher néhány hónap múlva mehet, amerre lát.

A fiatal pilótának a Haasszal sem sikerült megegyeznie a hosszabbításról, és az amerikaiak szeretnék a maguk kedve szerint kiválasztani az új párosukat. A jelenleg is az istállónál versenyző Kevin Magnussen megtartja az ülését jövőre is, a társa pedig a hírek szerint a Formula–1-ből tavaly távozott Antonio Giovinazzi lehet. Schumacher érdekében a Haas erőforrásairól gondoskodó Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szólhatott volna egy-két jó szót, de ez feltehetően nem fog megvalósulni.

 

A hétszeres világbajnok fia a Ferrari támogatásának köszönhetően mutatkozott be tavaly a száguldó cirkuszban, most viszont csak saját magára számíthat, amikor új csapatot kell találnia magának. Az idény végén visszavonuló Sebastian Vettel korábban a saját helyére, az Aston Martinhoz próbálta beprotezsálni jó barátját, ám nem járt sikerrel, mivel a brit alakulat Fernando Alonsót választotta utódjául. A négyszeres világbajnok német reméli, Schumacher ülést kap jövőre valamelyik istállónál, mivel eddig rosszul ítélték meg őt.

– Sajnos manapság túl gyorsan ítélik meg az embert a legutóbbi eredményei alapján, és ritkán tekintenek előre. Mick folyamatosan tanul, és bár sokan már nem fejlődnek, őnála ez folytatódni fog, ez pedig egy nagy erősség. Nem úgy sikerült a bemutatkozása, ahogy azt szerette volna, de aztán felvette a ritmust. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az autója már közel sem olyan jó, mint az év elején. Már nem érhet oda az ötödik, esetleg a hatodik helyre a Haasszal, szóval így nehéz kitűnni. A háttérben viszont jó munkát végez. Remélem, hogy maradhat, és egy jó autót kap. Talán a McLarennél – bizakodott Vettel.

Daniel Ricciardo helye ugyan megüresedett a McLarennél, de a csapat már előszerződést írt alá az Alpine-nál botrányt kavaró Oscar Piastrival, így egyelőre Schumacher előtt nincs nyitva a kapu. A német pilótának esetleg az Alpha Tauri jelentheti a megoldást, mert Cunoda Juki kontraktusa az év végén jár le. A már említett csapatokon kívül még az Alfa Romeónál (Valtteri Bottas helye biztos) és a Williamsnél (itt pedig Alex Alboné) szabad az egyik ülés, a Red Bullnál (Max Verstappen és Sergio Pérez), a Ferrarinál (Carlos Sainz és Charles Leclerc), a Mercedesnél (Lewis Hamilton és George Russell), illetve az Aston Martinnál (Lance Stroll és Fernando Alonso) már bejelentették a következő évi versenyzőpárost.

 

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Remko De Waal/ANP MAG/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.