Daniel Ricciardo az idény végén távozik a McLarentől

A Formula–1 egyik legnagyobb bohózata az volt a nyáron, hogy az Alpine bejelentette a Formula–2 tavalyi bajnokát, Oscar Piastrit, mint új versenyzőjét, mire a fiatal pilóta közölte, hogy ez nem igaz. Erre a furcsa történetre is választ adhat a McLaren szerdai bejelentése, miszerint Daniel Ricciardo az idény végén távozik az istállótól.

Magyar Nemzet
2022. 08. 24. 17:21
RICCIARDO, Daniel
Forma-1 - Magyar Nagydíj Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapat által közzétett közlemény úgy fogalmaz, hogy közös megegyezéssel született döntés arról, hogy Ricciardo 2023-ra szóló szerződését felbontják. Bár ebben bánatpénzről nincsen szó, az MTI azt is hozzátette, hogy 15 millió dolláros kifizetés ellenében szűnik meg az ausztrál szerződése az év végén. Korábbi sajtóhírek szerint Ricciardo épp ennyit keresett évente, tehát így teljes egészében kifizethetik a szolgálatait.

– Mindkét fél nagyon sok erőt fektetett abba, hogy működjön ez a kapcsolat, de végül ez nem jött össze úgy, ahogyan azt akartuk volna, ezért a csapat úgy döntött, hogy változtatniuk kell a következő szezonra, így hosszas beszélgetések után közösen arra jutottunk, hogy elválnak egymástól az útjaink. Ettől függetlenül természetesen a szezont be fogom fejezni, és azon leszek, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam – fogalmazott Ricciardo az Instagramon.

A McLaren közleménye úgy fogalmaz, hogy a jövő évi pilótafelállás még folyamatban van, de Ricciardo távozása nagy valószínűséggel Oscar Piastri helyének ágyaz meg a csapatnál. Ezáltal érthetővé válik, hogy a 21 éves ausztrál miért mondott nemet az Alpine által nyújtott lehetőségre, még ha annak módjára és az elhamarkodott bejelentésre nincs is magyarázat.

Ami pedig Ricciardót illeti, a 33 éves versenyző 2020-ban érkezett az angol csapathoz, de eddigi 35 futama során még úgy sem nyújtott meggyőző teljesítményt, hogy tavaly szeptemberben győzött Monzában, ezzel 2012 óta az első diadalához segítette a McLarent. Ricciardo az idén egyszer állt dobogóra, és 19 pontot gyűjtött, míg brit csapattársa, Lando Norris egy dobogós hely mellett 76 pontot szerzett.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.