Manchesterből BL-résztvevő csapatba távozott a játékos

A Manchester United egy évre Marseille-be adta kölcsön létszám felettivé vált játékosát, Eric Bailly-t. Az elefántcsontparti védő így a Bajnokok Ligájában szerepelhet, a francia klub pedig ugyanezzel az előnnyel magához csábíthatja Cristiano Ronaldót is.

Magyar Nemzet
2022. 08. 25. 12:02
Cristiano Ronaldo Manchester United Marseille Eric Bailly
FBL-EUR-C1-YOUNG BOYS-MAN UTD Fotó: AFP/SEBASTIEN BOZON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eric Bailly 2016-ban nagy reményekkel érkezett Manchesterbe, ám csupán első idényében tudott alapember lenni a Unitedben. Azóta súlyos sérülések is hátráltatták az elefántcsontparti védőt, a MU nyáron kinevezett új vezetőedzője, Erik ten Hag pedig hamar kijelentette, hogy nem számít Bailly szolgálataira.

Ám amíg a Manchester United csak az Európa-ligában szerepelhet a 2022/23-as idényben, Bailly a Bajnokok Ligájában próbálhatja ki magát, ugyanis a francia bajnoki ezüstérmes Olympique Marseille-hez került, egyelőre kölcsönbe. Amennyiben azonban Bailly beépül az OM-be, és a francia klub a következő idényre is kiharcolja a BL-indulást, a Marseille kötelezve lesz arra a mostani szerződés alapján, hogy véglegesen megvegye az elefántcsontparti futballistát.

Azt, hogy egy játékos BL-résztvevő csapatba távozzon a Manchester Unitedből, leginkább Cristiano Ronaldo esetében vártuk.

A portugál klasszis a MU legutóbbi meccsén csak néhány percet kapott csereként, de továbbra is a klub játékosa.

A Marseille korábbi támadói közül azonban Djibril Cissé és Mamadou Niang is bátorítja volt klubját, hogy Bailly után a portugált is elhozza Manchesterből.

– Ronaldo idős játékos, de még képes kiváló teljesítményre. Ha lehetőség van leigazolására, arra le kell csapnia bármelyik csapatnak. A góljaira és a tapasztalatára is nagy szükség lehet a Bajnokok Ligájában – mondta Niang.

A Marseille nem számíthat egyszerű idényre a Bajnokok Ligájában, hiszen csak a negyedik kalapból várja a sorsolást. Azonban az a tény, hogy az elitsorozatban indul a francia klub, mindenképp vonzó lehet Ronaldo számára.

Borítókép: Bailly (jobbra) Marseille-be távozott, Ronaldo követi? (Fotó: AFP/Sebastien Bozon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.