Megállíthatatlan a Fradi? Az Újpest a következő próbálkozó

Negyedik bajnoki mérkőzését is megnyerte a Ferencváros. A címvédő a labdarúgó NB I 6. fordulójában a Vasas vendégeként győzött 1-0-ra. Vasárnap az Újpest tesz kísérletet arra, hogy megállítsa a Fradit.

Magyar Nemzet
2022. 08. 31. 22:28
null
20220831 Vasas Ferencváros labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szerencsés, avagy a Vasas felől nézve szerencsétlen gól jelentette a különbséget a Ferencváros javára. A 17. percben Zachariassen lövése megpattant Otigbán, így lett jó, a labda védhetetlenül vágódott a bal felsőbe.

A Fradi beérte ennyivel, ugyan uralta a meccset, de nem volt elég éles ahhoz, hogy további gólokat szerezzen, rendre becsúszott egy hiba. A házigazda angyalföldiekben pedig nem volt elég erő ahhoz, hogy Bogdán Ádámot próbára tegyék a kapuban helyetteseként.

A címvédő 1-0-ra nyert, és a Honvéd után újabb fővárosi csapatot múlt felül. A sorozat vasárnap az Újpest elleni derbin folytatódhat. Az FTC eddig mind a négy mérkőzését megnyerte az NB I-ben, de csak a második a Kisvárda mögött, mert a riválisainál két meccsel kevesebbet játszott.

NB I, 6. forduló:

Kedd:
Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0
Zalaegerszeg–Debreceni VSC 4-2

Szerda:
Paks–Kisvárda 1-3 (0-2) Paks, 1604 néző, jv.: Antal. Gólszerzők: Windecker (63.), ill. Navrátil (17.), Camaj (24.), Karabeljov (52.)
Fehérvár–Kecskemét 2-1 (1-1), Mol Aréna Sóstó, 2046 néző, vezette: Farkas Á. Gólszerzők: Nego (31.), Stopira (91.) illetve Katona (40.).
Vasas–Ferencváros 0-1 (0-1), Illovszky Rudolf Stadion, 4300 néző, v.: Andó-Szabó Sándor. Gólszerző: Zachariassen (17.)

Csütörtök:
Budapest Honvéd–Újpest 19.00

Borítókép: Zachariassen küzd a labdáért (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.