Továbbra is várni kell Dibusz Dénes visszatérésére

Ahogy múlt hét csütörtökön a Shamrock Rovers elleni Európa-liga-visszavágón, majd vasárnap a Honvéd elleni bajnokin, szerda este, a Vasas ellen is Bogdán Ádám védi a Fradi kapuját a labdarúgó NB I 6. fordulójában. Továbbra is várni kell tehát Dibusz Dénes visszatérésére, aki azonban a kispadra már leült.

Magyar Nemzet
2022. 08. 31. 19:15
DIBUSZ Dénes
Labdarúgó BL - Ferencváros-Qarabag Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlav a Honvéd elleni bajnokit követően beszélt arról, miért nem számíthatott Dibusz Dénesre. 

– Dénes ma negatívan tesztelt, így bejött az öltözőbe, meglátjuk, hogy mennyire tudja felvenni az edzésen a ritmust. Ádám jól teljesített, de Dénes az első számú kapus – mondta akkor szűkszavúan az FTC orosz trénere, amiből arra lehetett következtetni, Dibusz a koronavírus-fertőzés újabb hullámán esett át.

A napokban természetesen ismét felvetődött, a Vasas ellen vajon visszatérhet-e már a válogatott kapus.

hétfőn edzett először a csapattal, meglátjuk, milyen formában lesz. Bogdán Ádám az előző meccseken jó teljesítményt nyújtott, elégedettek vagyunk vele, szerdán dől el, hogy melyikük fog védeni – nyilatkozta Csercseszov a Ferencváros honlapjának.

Az FTC posztolt is hírt arról, hogy Dibusz újra edzésbe állt.

Bogdán Ádám is beszélt a váratlanul jött lehetőségről.

– Jó kis hárommeccses széria lenne. Ha ismét én kapok lehetőséget, ugyanúgy szeretnék hozzáállni a szerdai mérkőzéshez is, mint az előző kettőhöz, azaz a maximális energiát szeretném beletenni, hogy sikeresek lehessünk – mondta Bogdán, majd arról is szót ejtett, jó a kapcsolata a poszttársával, egyben végső soron riválisával:

– Nagyon korrekt a kapcsolatunk. Nyilván ehhez több ember kell, az egész kapustársaság nagyon segítőkész és támogató egymással szemben. Ez eddig is így volt, ezután is így lesz.

Bogdán bő esztendeje, a 2020–21-es idény végén kapott legutóbb rendszeres lehetőséget a Fradiban, Dibusz akkor kisebb sérülésen esett át. A Liverpoolt is megjárt hálóőr akkor élt a lehetőséggel, hiszen jó formát mutatott, s bekerült a válogatott Európa-bajnoki keretébe. A Fradi legutóbbi két meccsén nem volt sok dolga, a Shamrock Rovers elleni Európa-liga-visszavágón és a Honvéd ellen is egy gólt kapott, utóbbi nagyon bosszantotta.

A szerda este a 20.30-kor kezdődő meccs előtt egy órával nyilvánossá váltak a kezdőcsapatok, ebből kiderül, ismét Bogdán védi a Fradi kapuját, igaz, Dibusz a kispadra már leül.

Érdekesség a Fradi összeállításában, hogy és Henry Wingo egyszerre tagja a kezdőtizenegynek, előbbi lett a balhátvéd Civic és Pászka távollétében. Így áll fel tehát az FTC: Bogdán – Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka – Laidouni, Esiti – Zachariassen, Tokmac, Traoré – R. Mmaee.

Közismert, hogy a 34 éves kapus a Vasasnál nevelkedett, de az már nem újdonság neki, hogy volt csapata ellen kell védenie.

A Fradi a Vasas elleni, szerda esti meccs után vasárnap, az NB I 7. fordulójában az Újpest vendége lesz a derbin, jövő csütörtökön pedig már megkezdi a szereplését az Eurólap-liga főtábláján, a török Trabzonsport fogadja.

Borítókép: Dibusz Dénes az Újpest ellen térhet vissza

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.