Meglepő helyre igazolt a Fradi szlovák válogatott idegenlégiósa

Róbert Mak 2020 és 2022 között futballozott az Üllői úton, két aranyérmet nyert a Ferencvárossal, de nem tudta magát beverekedni a zöld-fehérek kezdő tizenegyébe. A szlovák válogatott szélső nem csak klubot, kontinenst is vált: az ausztrál bajnokságban szereplő Sydney FC-ben folytatja a pályafutását.

Magyar Nemzet
2022. 08. 09. 11:23
Robert Mak
Szlovákia , Dunaszerdahely 20220119 Labdarúgás felkészülési mérkõzés DAC FTC Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Robert Mak Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros labdarúgócsapatától távozó 31 éves, 73-szoros szlovák válogatott támadó, Róbert Mak kétéves szerződést írt alá az ötszörös ausztrál bajnok Sydney FC-hez.

– Fantasztikus kihívás ez számomra, egyben hatalmas megtiszteltetés, hogy Ausztrália legnagyobb és legsikeresebb klubjába igazolhattam. Pályafutásom során nyertem már néhány bajnoki címet és kupát, tudom, mit kell tenni az ilyen sikerekért, és bízom abban, hogy góljaimmal, gólpasszaimmal nagy segítségére leszek új csapatomnak. Új stadionba költözünk, úgyhogy nem akármilyen idénynek nézünk elébe” – idézi a klubhonlap Róbert Makot.

A Sydney FC-ben korábban szerepeltek szlovák futballisták, Karol Kisel és Filip Holosko is futballozott az ausziknál, sőt, komoly nemzetközi klasszisok, az olasz Alessandro Del Piero és a Manchester United korábbi trinidadi támadója, Dwight Yorke is játszott Ausztrália legnevesebb csapatában.

Az ausztrál bajnokság október második hétvégéjén kezdődik, a Sydney FC a Melbourne Victory elleni rangadóval indít.

A szlovák labdarúgó 2020 és 2022 között 32 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, négy gólt szerzett – és két bajnoki címmel távozott Magyarországról.

 

Borítókép: Róbert Mak az NB I után Ausztráliában próbál szerencsét (Fotó: Nemzeti Sport) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.