Mourinho nem boldog, de a csapata múltja alapján lehetne jobb is a kedve

Súlyos veszteséget kénytelen elkönyvelni az Európa-konferencialiga-győztes AS Roma labdarúgócsapata. A vasárnapi edzésen sípcsonttörést szenvedett a nyáron a Paris SG-től szerződtetett Georginio Wijnaldum. A Liverpoollal korábban Bajnokok Ligáját nyert labdarúgó felépülése legalább három hónapot vesz igénybe, így minden bizonnyal lemarad a november végén kezdődő katari világbajnokságról.

Magyar Nemzet
2022. 08. 22. 11:51
US Salernitana 1919 v AS Roma - Serie A
Georginio Wijnaldum of AS Roma during the Serie A match between US Salernitana 1919 and AS Roma at Stadio Arechi, Salerno, Italy on 14 August 2022. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz szaksajtó bámulatos gyorsasággal ontja az információkat Georginio Wijnaldum sérüléséről. A 31 éves holland labdarúgó az AS Roma vasárnapi edzésén sérült meg, várhatóan ma operálják meg, és mivel eltörött a sípcsontja, ezért óvatos becslések szerint is legalább három hónapot vesz igénybe a felépülése. A Louis van Gaal vezette holland válogatott tehát nem számíthat a labdarúgóra a november 20-án kezdődő katari vb-n.

José Mourinho egykedvűen vette tudomásul a nyáron érkezett játékos sérülését. 

Az Európa-konferencialiga-győztes csapat edzője nem kívánta nyalogatnia a sebeit a nyilvánosság előtt, inkább Andrea Bellottinak küldött egy bókot a világhálón. Mint ismert a Roma kacérkodik a Torinóban lejárt szerződésű csatár leigazolásával, és Mourinhónak kifejezetten imponál, hogy a támadó egyértelművé tette: a fővárosban kívánja folytatni a pályafutását.

Visszatérve a szaksajtó reakcióidejére: még be sem tolták a műtőasztalra a pórul járt Georginio Wijnaldumot, a Corriere dello Sport már megtalálta az örömöt az ürömben. A római székhelyű napilap megírta, hogy az 1999–2000-es szezon kezdetén a brazil Emerson dőlt ki sérülés miatt hónapokra, de a tavaszi szezonra felépült, sőt, kulcsszerepet játszott a Roma bajnoki címének megszerzésében. Lehet, hogy idén ez a sors vár Georginio Wijnaldumra.

A Twitteren nagyon aktív átigazolásguru, Gianluca Di Marzio és az olasz portálok is azt pedzegetik, hogy szétnéz-e az augusztus végén záró igazolási piacon a Roma, vagy a meglevő erőforrásaival igyekszik pótolni Wijnaldumot. 

A Corriere dello Sport okfejtése arra következtet, hogy mivel hihetetlenül nehéz az utolsó pillanatban jó áron megszerezni egy-egy labdarúgót, lehet, hogy házon belül találja meg a megoldást José Mourinho csapata.

Az AS Roma ma lép pályára a Serie A második fordulójában, a fővárosiak hazai pályán, az Olimpicóban fogadják az újonc Cremonese együttesét (tv: 20.45, Sport 1). 

Borítókép: Wijnaldumra idén már nem számíthat az AS Roma (Fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.