Tuchel és Conte kis híján összeverekedett egymással + videó

Kis híján verekedéssel zárult a Chelsea és a Tottenham Hotspur találkozója az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulójában. A két vezetőedző, Thomas Tuchel és Antonio Conte a vasárnap 2-2-re végződött mérkőzés közben és utána is összekapott a pálya szélén.

Magyar Nemzet
2022. 08. 14. 19:43
Thomas Tuchel és Antonio Conte
Tottenham Hotspur's Italian head coach Antonio Conte (R) and Chelsea's German head coach Thomas Tuchel (L) shake hands then clash after the English Premier League football match between Chelsea and Tottenham Hotspur at Stamford Bridge in London on August 14, 2022. - The game finished 2-2. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden sorozatot figyelembe véve tizenkét találkozó óta várt arra a Tottenham Hotspur, hogy legyőzze a Chelsea-t, amely elleni legutóbbi öt tétmérkőzését egyaránt elbukta a londoni gárda. A Kékek a nyáron nagy változáson estek át, a védelem és a támadószekció is kicserélődött, így a Spurs abban reménykedhetett, megnyílik előtte az út, hogy egy még nem összeszokott csapat ellen megtörje rémes sorozatát.

Az első percekben még a vendégek akarata érvényesült, a Chelsea térfelén folyt a játék. Nagyjából tíz perc elteltével érkezett meg a meccsbe a házigazda, a 19. percben pedig a vezetést is megszerezte. Friss szerzemények összjátékából született a gól: Marc Cucurella szögletét követően Kalidou Koulibaly egy remek kapáslövéssel tette le névjegyét Angliában. (1-0)

A Chelsea nem engedte ki a kezéből a gyeplőt, az előnye megduplázására is volt esélye, de tíz méterről a lelátó felsőbb soraiba vágta a labdát a 61. percben. A másik oldalon szépíthetett volna, ő tizenhat méterről nem találta el a kaput.

Nem sokkal később azonban már nem úszta meg a Chelsea. Rodrigo Bentancur véleményes módon szerzett labdát (szerelte Kai Havertzet), Pierre-Emile Höjbjerg pedig ezek után egy távoli lövéssel kiegyenlítette az állást. Thomas Tuchel, a Chelsea és Antonio Conte, a Tottenham vezetőedzője kis híján egymásnak esett, erősen különbözött a véleményük arról, hogy Bentancur megmozdulása szabályos volt-e (1-1). 

A feszültség nem hagyott alább, és a mérkőzés végén a kézfogást követően a két menedzser ismét egymás nyakának ugrott. 

Ekkorra már 2-2 volt az eredmény, hazai részről Reece James, a vendégekéről pedig a hosszabbítás alatt Harry Kane volt eredményes. Minden kétséget kizáróan a Spurs lehet elégedettebb a döntetlennel, bár ezúttal sem tudott nyerni a Chelsea ellen.

Premier League, 2. forduló:
Chelsea–Tottenham Hotspur 2-2 (1-0)
gólszerző: Koulibaly (19.), James (77.), ill. Höjbjerg (68.), Kane (90+6.)

További eredmények:
Nottingham Forest–West Ham United 1-0 (1-0)
Brentford–Manchester United 4-0 (4-0)
Arsenal–Leicester City 4-2 (2-0)
Brighton–Newcastle United 0-0
Manchester City–Bournemouth 4-0 (3-0)
Southampton–Leeds United 2-2 (0-0)
Wolverhampton Wanderers–Fulham 0-0
Aston Villa–Everton 2-1 (1-0)

Hétfői program:
Liverpool–Crystal Palace 21.00 (tv: Aréna 4)

Borítókép: Reece James és Kalidou Koulibaly (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.