Végre győzelem, amely azonban áldozatot követelt

Két fájó vereség után először győzött a magyar női vízilabda-válogatott a Splitben zajló Európa-bajnokságon. Az amatőrökből álló Németország volt az áldozat. Csupán a gólkülönbség lehetett kérdéses, a mieink végeredményben 26-4-re nyertek. Aggodalomra ad okot, hogy Szilágyi Dorottya a meccs elején sérülés miatt kivált, reméljük, felépül, mert az egyenes kieséses szakasz nélküle még nehezebb lenne.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 12:35
null
20220830 SPLIT Magyarország Németország vízilabda EB női válogatott Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fájó (Görögország ellen 9-8) és egy megmagyarázhatatlan (Hollandia ellen 13-4) vereséggel kezdte a magyar női vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságot. Mondhatnánk, a két kudarcnak nincs tétje, hiszen a hatos csoportból négy csapat jut tovább a negyeddöntőbe, s Németország, Horvátország, valamint Románia ellen semmi sem fenyegeti a győzelmet.

Csak hogy az A csoport harmadik helyezettjeként a B csoport második helyezettje lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben. Azaz, már ez is előre borítékolható, Spanyolország.

 

S bizony a spanyolok játéka Keszthelyi Ritával és Rybanska Natasával felállva sincs a mieink ínyére, hát még nélkülük. Pláne, ha idesoroljuk Szilágyi Dorottyát, aki a németek ellen megsérült. Csak remélhetjük, hogy nem súlyosan.

 

A csapat egyik húzóembere az arcára kapott kemény ütést, felrepedt a bőre, vérzett is, úgy kellett összevarni.

A maradék három csoportmeccsen a spanyolok elleni próbára kell felkészülni. Első lépésként Bíró Attila együttese roppant magabiztosan, 26-4-re kiütötte Németországot. Nincs okunk lesajnálni a németeket, ők amatőr státusban pólóznak. Gurisatti Gréta volt a legeredményesebb öt góllal.

 

– Az volt a cél, hogy önbizalmat merítsünk, a fiatalok megszokják a környezetet és elkerüljük a sérüléseket. Utóbbit nem sikerült, mert Szilágyinak felszakadt az arca, amit össze is kell varrni, ezért ő csütörtökön nem játszik majd. Hétfőn vízilabdamentes napot tartottunk, az uszoda közelébe nem engedtem a lányokat

 

– beszélt a mérkőzésről és annak hátteréről Bíró Attila szövetségi kapitány, aki a további felkészülésről úgy fogalmazott, mivel ezeknél a meccseknél az egymás közötti edzés is hasznosabb, így a pénteki szünnapon az olaszokkal játszanak majd edzőmeccset.

– Az volt a fontos, hogy kiürítsük a fejünket, ezért hétfőn tartottunk egy lelki foglalkozást Csernus Imre javaslatára. De nehéz kiverni a fejünkből az előző két meccset, számomra különösen a második volt kínos. Mindenesetre ezen már nem tudunk változtatni – mondta a Keszthelyi Rita távollétében csapatkapitánnyá előlépett Garda Krisztina, hozzátéve, szerencse, hogy több nap áll rendelkezésükre felkészülni a spanyolok elleni negyeddöntőre.

Ami előtt csütörtökön előbb a horvátok következnek, szombaton pedig a románok.

Előtte azonban a férfiakra kell figyelnünk, akik szerdán este héttől a szerbekkel vívnak csoportrangadót.

Vízilabda Európa-bajnokság, nők, 3. forduló, A csoport:
Magyarország–Németország 26-4
Magyar gólszerzők: Gurisatti 5, Mahieu, Leimeter, Vályi, Horváth, Farkas 3-3, Dömsödi, Faragó 2-2, Szilágyi, Garda 1-1

Borítókép: Gurisatti Gréta volt a legeredményesebb öt góllal (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.