Verhető ellenféllel játszhat a Fradi a BL-főtábláért

Ha túljut a Qarabagon, akkor a cseh Viktoria Plzen és a moldovai Sherrif Tiraspol párharc győztesével találkozik a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában. Ha kiesne, akkor az El-ben az ír Shamrock Rovers vagy az északmacedón Skupi lehet az ellenfele. Úgy is fogalmazhatunk, az azeri csapat ellen a Fradi túljut a nehezén.

Magyar Nemzet
2022. 08. 02. 12:23
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisorsolták az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának párosítását. Ha túljut a Qarabagon, akkor cseh Viktoria Plzen és a moldovai Sherrif Tiraspol párharc győztesével találkozik a Ferencváros. Mindkettő verhető ellenfél.

Az FTC egy éve is találkozott cseh csapattal a BL-selejtezőjében. Akkor a harmadik fordulóban hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Slaviát, a visszavágón vért izzadva kihúzta 1-0-s vereséggel, így 2-1-es összesítéssel jutott a negyedik körbe, ahol viszont a svájci Young Boyszal szemben összesítésben 6-4-re alulmaradt.

A Viktoria Plzen az előző idényben kisebb meglepetésre megelőzte mindkét fővárosi riválisát, a Spartát és a Slaviát is. Fennállása során hatodszor lett bajnok, a Bajnokok Ligája csoportkörében eddig kétszer szerepelt.

A Sherrif Tiraspol az előző idényben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt, azzal tette le a névjegyét, hogy a második fordulóban 2-1-re nyert a Real Madrid vendégeként. A csapat akkori sikeredzőjét, Jurij Vernidubot már hiába keresnénk a csapat élén, az ukrán szakember a háború hírére hazatért és beállt katonának, hogy védje a hazáját.

A Qarabaggal a kinti első meccset szerdán 18.00-tól játssza a Fradi, a visszavágót jövő kedden rendezik.

Az is eldőlt, hogy ha továbbjut, akkor a magyar bajnok a negyedik fordulót otthon kezdi, s idegenbe utazik a visszavágóra. A játéknapok: augusztus 16. vagy 17., illetve augusztus 23. vagy 24.

A selejtező negyedik fordulójának teljes programja:

Bajnoki ág:
Ferencváros vagy Qarabag (azeri)–Viktoria Plzen (cseh) vagy Sheriff Tiraspol (moldovai)
Zalgiris Vilnius (litván) vagy Bodö/Glimt (norvég)–Dinamo Zagreb (horvát) vagy Ludogorec (bolgár)
Apollon Limassol (ciprusi) vagy Maccabi Haifa (izraeli)–Pjunik (örmény) vagy Crvena zvezda (szerb)
FC Köbenhavn (dán)–Trabzonspor (török)

Nem bajnoki ág:
Union Saint-Gilloise (belga) vagy Rangers (skót)–Monaco (francia) vagy PSV (holland)
Dinamo Kijev (ukrán) vagy Sturm Graz (osztrák)–Benfica (portugál) vagy Midtjylland (dán)

Borítókép: tovább, tovább… (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.