A királynő halála miatt megáll a futballélet Angliában

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klubok képviselői pénteken úgy döntöttek, hogy II. Erzsébet királynő csütörtöki halála miatt elhalasztják a Premier League hetedik, tehát a soron következő forduló mérkőzéseit. Az alsóbb osztályokban is elmaradnak a hétvégi összecsapások.

Magyar Nemzet
2022. 09. 09. 13:25
null
The teams pose for a moment's silence following the death of Queen Elizabeth II, ahead of the UEFA Europa League Group E football match between Manchester United and Real Sociedad, at Old Trafford stadium, in Manchester, on September 8, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Királyság csütörtökön elhunyt uralkodójáról, II. Erzsébet királynőről már halálának napján több mérkőzésen is megemlékeztek, egyperces gyászszünettel vezették fel az Európa-liga és az Európa-konferencialiga néhány találkozóját. A Hearts–Basaksehir meccs második félideje előtt pedig botrányos jelenetnek lehettek fültanúi a jelenlévők, amikor egy szurkoló obszcén bekiabálással zavarta meg a csendet.

Az angol szövetség és a Premier League klubjai sem hagyták figyelmen kívül az uralkodó halálát. Az élvonalbeli alakulatok képviselői pénteken megbeszélést tartottak, és közösen tisztelegtek a királynő emléke előtt. Ezután arra jutottak, hogy elhalasztják a PL hetedik, azaz a hétvégi fordulójának mérkőzéseit. Az alsóbb osztályokban is elmaradnak a következő napokra tervezett találkozók, emellett az északír sportági szövetség is a hétvégi forduló halasztása mellett döntött.

– Ezzel szeretnénk emlékezni a hazáért végzett hosszú és megingathatatlan szolgálatára fogalmazott a Premier League közleményében Richard Masters vezérigazgató.

A mérkőzések pótlásának időpontjáról később adnak tájékoztatást.

Borítókép: II. Erzsébet királynő halála miatt egyperces gyászszünettel kezdődött a Manchester United és a Real Sociedad csütörtöki mérkőzése az Európa-ligában (Fotó: Oli Scarff/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.