Dárdai soha nem lobbizott Rossinál a fia válogatottságáért

A berlini klublegenda, korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál szerint a németek nagyon komolyan fogják venni a magyar válogatott elleni ma esti Nemzetek Ligája-mérkőzést. Dárdai Marco Rossi munkájáról és a válogatottól búcsúzó Szalai Ádámról, valamint Sallai Rolandról és a Puskás Arénáról is elismerően beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 9:54
Dárdai Pál
20220921 Dárdai Pál Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiváló formában kezdte a szezont, a Köln elleni Európa-konferencialiga-selejtezőn góllal és gólpasszal jelentkezett a Mol Fehérvár játékosa, Dárdai Palkó.

 A korábbi szövetségi kapitány legidősebb, a berlini Herthában nevelkedő fia hetekre stabilizálta a formáját, de mégsem szerepelt a neve válogatott keretében. 

A Nemzeti Sport a ma esti Németország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt látogatta meg Dárdai Pált, aki többek között a fia kimaradásáról is elmondta a véleményét. – Palkó jó teljesítményt nyújt az utóbbi időben, de ahogyan érte, a másik két fiamért sem lobbiztam soha. Ha a szövetségi kapitány úgy ítéli meg, helye van a legjobbak között, majd behívja. Tegye csak a dolgát, úgy, mint eddig. Azt látom, hogy jó állapotban van, felszedett négy-öt kiló izmot, erősödött a párharcokban. Most vált férfivá. Amikor nyáron horgásztunk, már akkor megdicsértem, hogy jól néz ki… – fogalmazott a sportlapnak a korábbi magyar kapitány.

Dárdai szerint a németek ma este igen komolyan veszi majd a magyar válogatottat, amely rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, Marco Rossi remekül vezényelte le a generációváltást, a fiatal csapatból hiányozhat ma este a taktika egyik alappillére, a sérülése miatt távol maradó aki annak idején Dárdai figyelmét is felkeltette, ha rajta múlott volna, elcsábította volna a Herthához. A korábbi kapitány a válogatottól visszavonuló Szalai Ádámról, a boldog munkanélküliségéről és a Puskás Aréna hihetetlen atmoszférájáról is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Az interjút ITT lehet elolvasni. 

Borítókép: Dárdai Pálnak egyelőre nem hiányzik a kispad (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.