Elek Gábor nem találta a T betűt a hajrában, kikapott a Ferencváros

Beragadt a rajtnál, szűk hét és fél percen keresztül nem dobott gólt a Ferencváros a Brest ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A folytatásban lett volna esély, a hajrában a győzelem sem volt messze, végül egy góllal, 21-20-ra kapott ki a Fradi.

Magyar Nemzet
2022. 09. 24. 17:42
JAUKOVIC, Djurdjina; TOMORI Zsuzsanna
Érd, 2022. szeptember 24. A ferencvárosi Tomori Zsuzsanna (b) és Djurdjina Jaukovic, a francia csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, a 3. fordulóban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne mérkőzésen az Érd Arénában 2022. szeptember 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bietigheim elleni 40-20-as vereség, majd az Érd elleni hazai búfelejtő 34-26-os siker után várta a Ferencváros a harmaduk BL-csoportmérkőzését. A francia Brest Bretagne-nal az előző szezonban kétszer is találkozott a Fradi, akkor hazai pályán egy góllal nyert, idegenben viszonylag simán, 30-25-re kikapott.

Akkor még nem volt a Fradi keretének tagja Dragana Cvijics és Tomori Zsuzsanna sem, akik egy hete betegség miatt kénytelenek voltak kihagyni a Bietigheim, majd az Érd elleni meccset, de most itt voltak a zöld-fehéreknél.  

A Brest még nem nyert meccset Magyarországon a BL-csoportkörben, és a szezonban még nem szerzett pontot a csoportkörben.

Jaukovics hetesből, Lassource lerohanásból szerzett góljával indult a meccs, a Fradi első három támadásából egyszer találta el a kaput, azt Darleux védte, a másik két kísérlet nem jutott el lövésig. Öt és fél perc, 0-4 után kért időt Elek Gábor.

EDWIGE, Béatrice
Foppa nem tündökölt, a fradista Edwige jól őrizte     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Apró változtatás történt: Bölk helyett Szöllősi-Zácsik érkezett a balátlövő posztra. Szűk hét és fél perc után szerezte meg első gólját a Ferencváros, Márton a szélről volt eredményes.

Néha úgy tűnt, a Fradi nem tudja eldönteni, hogy az átlövők semlegesítését tekintse prioritásnak vagy a világ egyik legjobb beállójának tartott Foppa kikapcsolását.

Érkezett a korábbi fradista, Itana Grbics, a montenegrói irányító zsinórban három góllal kezdett. 22 perc után több gólja volt a montenegrói átlövőnek, Djurdjina Jaukovicsnak, mint a Ferencvárosnak, 10-5-ös eredménnyel fordultak rá a csapatok az első félidő hajrájára.

2-8 után lett egy jó hajrával 9-12 a szünetig. A mezőny legjobbja, Darleux 55 százalékos védési hatékonysággal zárta az első 30 percet.

Feljavult a Fradi, ezzel párhuzamosan jelentősen visszaesett a folytatásban a Brest. 14-10-es vendégelőnyről kapaszkodott fel a magyar csapat, az egyenlítésért is támadhatott, de az első esélyét elrontotta, utána azonban Janurik védte Toublanc ziccerét.

Fauske sem tündökölt a Fradit védők között    Fotó: MTI  

A kilencperces gólcsendet tartott a Brest, ezt kihasználva Malestein kiegyenlített. Olyan tompa és enervált volt a Brest, mint a meccs elején a Ferencváros. 14-14-nél a játékvezető kiszórta két percre a Jaukovicsot határozottan, de szabályosan megállító Edwige-t. 14-14 után a Brest magához tért, három góllal húzott el. 4-0-s Fradi-roham után zsinórban hármat lőtt a francia csapat. 

Szűk tíz perccel a vége előtt, 17-15-ös Brest-vezetésnél kért időt Elek Gábor. Klujber góljával lett szorosabb az állás. Majd jött két Szöllősi-Zácsik bomba. A hajrá Edwige kiállításával kezdődött. Malestein góljával 19-nél érte utol a Fradi az ellenfelét. 

Az 58. percben a vezetésért támadt a Ferencváros. Klujber hetesével lehetett volna meg az előny, de Darleux védett. 21 másodperccel a vége előtt kért időt a Brest. Jaukovics belőtte a győztes gólt. Utána Elek Gábor időt kért volna, de nem találta meg a T betűt jelző táblát. A Fradi támadt, de Edwige eladta a labdát.

A Brest 21-20-ra nyert. A 12 gólos Jaukovicsot választották a meccs legjobb játékosának. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Brest Bretagne 20-21 (9-12).

Borítókép: Jaukovicsot nehezen tudta tartani a ferencvárosi védelem (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.