Elek Gábor a súlyos Fradi-vereségről: Halmoztuk a hibákat

Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában vasárnap a Bietigheim otthonában, ahol a 40-20-as kiütéses német győzelem született. Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője mérhetetlen csalódottságának adott hangot.

Magyar Nemzet
2022. 09. 20. 10:11
Handball, Damen, EHF CL, SG BBM Bietigheim - FTC Rail Cargo Hungaria Budapest 18.09.2022, Deutschland, Ludwigsburg, Hand
Handball, Damen, EHF CL, SG BBM Bietigheim - FTC Rail Cargo Hungaria Budapest 18.09.2022, Deutschland, Ludwigsburg, Handball EHF Champions League, SG BBM Bietigheim vs. FTC-Rail Cargo Hungaria, FTC Trainer Elek Gabor *** 18 09 2022, Germany, Ludwigsburg, Handball EHF Champions League, SG BBM Bietigheim vs FTC Rail Cargo Hungaria, FTC coach Elek GaborNo Use Switzerland. No Use Germany. No Use Japan. No Use Austria Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk próbálta megszólaltatni Elek Gábort és Görög Zsolt szakosztály-igazgatót, de a Ferencváros sajtóosztálya hétfőn elhárította az érdeklődést, így a korábbi világválogatott szélső, Borsos Attila segítségével elemeztük a csapat helyzetét

Elek Gábor azonban a Sportrádió adásában megszólalt, s egyebek mellett a következőket mondta:

– Drámai mérkőzés volt, sajnos a játék minden szegmensében alulmaradtunk, gyáván kézilabdáztunk. Voltak hiányzóink, de nem lehet erre fogni egy ekkora különbségű vereséget, mérhetetlenül csalódott vagyok. Nagyon nagy munkát kell elvégeznünk szombatig.

E hét végén ugyanis újra nehéz feladat előtt áll a Fradi, amely a 2021-es döntős Brest Bretagne-t fogadja a Bajnokok Ligájában. A franciák az előző hétvégén hazai pályán kaptak ki a CSM Bucurestitől, az elhullajtott pontokat Magyarországon akarják visszaszerezni.

Vissza a Bietigheim elleni meccshez! – Óriási sebességkülönbség volt a két csapat között  – ismerte el Elek. – Mentális erő terén is nagy volt a szakadék, és ez talán még jobban fáj. Nagyon könnyen megadtuk magunkat, halmoztuk a butaságokat a fölösleges kiállításokkal, kihagyott helyzetekkel, eladott labdákkal. Rossz felfogásban kézilabdáztunk, rengeteg labdaleütésünk volt, amely alapvetően nem a mi játékunk.

A Fradi máris az Érd elleni bajnokin vigasztalódhat, amelyet kedden 18 órakor rendeznek (M4 Sport).

Borítókép: Elek Gábor a Bietigheim elleni meccsen (Fotó: Reuters)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.