Érmekre fel! Az lenne a meglepetés, ha nem lenne magyar dobogós az Eb-n

Minden remény megvan arra, hogy teljesüljön a szövetségi kapitányok kívánsága. A székesfehérvári öttusa-Európa-bajnokság előtt Martinek János és Kállai Ákos is legalább egy érmet várt a versenyzőitől. Ma erre több magyar indulónak is megvan az esélye.

Magyar Nemzet
2022. 09. 18. 9:03
null
Tokio 20210806 Tokio2020 Olimpia öttusa nők verseny Foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport a képen Gulyás Michelle
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapcél megvalósult: az elődöntőbe jutott valamennyi magyar versenyző kvalifikálta magát a döntőbe a hazai rendezésű öttusa-Eb-n. Tegnap a nők kezdték, délután, este a férfiak fejezték be a napot. 

A nők kapitánya, Kállai Ákos az első számú versenyzőjétől, Gulyás Michelle-től várja a kiemelkedő eredményt. – A tizenegyedik helyen áll az összetettben, ami kimondva talán nem tűnik túl biztatónak, de csak húsz ponttal van lemaradva a jelenlegi harmadiktól. Stabil versenyzéssel Gulyás oda tud érni a dobogóra, de hangsúlyozom, semmiféle terhet nem akarok a vállára rakni. A szintén döntős Guzi Blankának szombaton a lövészet nem úgy sikerült, ahogyan ő azt szerette volna. Örülnék, ha a negyedik és a hatodik hely között tudná befejezni az egyéni versenyt. Simon Sarolta jelenleg a harmadik helyen áll, nagyon komoly versenyzésre van szüksége ahhoz, hogy az élmezőnyben tudjon ragadni a vasárnapi döntőben. Barta Luca kellemes meglepetést szerzett azzal, hogy bejutott a döntőbe – mondta lapunknak a szövetségi kapitány.

A női döntőt ma délelőtt rendezik, és utána kerül sor a férfiak versenyére.

A férfiak elődöntője után Martinek János szövetségi kapitány az MTI-nek megismételte az egy nappal korábbi értékelését: a jól sikerült pénteki körvívással mind a négy hazai versenyző megteremtette magának az esélyt, hogy dobogón végezzen, és a csapatnak is nagyon jók a kilátásai. A pénteki elődöntő utolsó szakaszát elemezve elmondta, hogy Demeter az utolsó lövészetét elrontotta, ezért nem tartalékolhatott, míg Böhm kiegyensúlyozott, jó versenyzéssel jutott tovább.
– Bereczki Richárd nagyon jól lőtt és futott, ezért az utolsó körét teljesen lazára vehette, Szép Balázs viszont valószínűleg a hideg miatt lövészetben többet hibázott a megszokottnál. Így bár az utolsó körben másodikként jött ki a lőállásból, szorosan ott voltak a többiek a nyomában, így ő nem tartalékolhatott annyit, mint egyébként – fogalmazott a kapitány.

Bereczki a negyedik, az egyéniben kétszeres Eb-bronzérmes Demeter az ötödik, Böhm Csaba a tizenkettedik, Szép Balázs pedig a tizenharmadik helyről várja a mai finálét.

Borítókép: Gulyás Michelle-é lehet az első magyar érem az öttusa Eb-n (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.