Fucsovics a párost kihagyta, de így is ő döntött

A Fajta Péter, Marozsán Fábián duó kikapott, Fucsovics Márton viszont nyert az ukránok ellen, így Magyarország győzelmével ért véget a Davis-kupa osztályozós párharc.

Magyar Nemzet
2022. 09. 16. 20:11
Wimbledon Championships 2022 Day 1
epa10037465 Marton Fucsovics of Hungary in action in the men's first round match against Alexander Bublik of Kazakhstan at the Wimbledon Championships, in Wimbledon, Britain, 27 June 2022. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY Fotó: NEIL HALL Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország férfitenisz-válogatottja csütörtökön megnyugtató előnyt szerzett az egyébként is esélytelenebb Ukrajna elleni Davis-kupa osztályozós párharcban , miután és Piros Zsombor is simán nyerte a maga meccsét.

A tervezett menetrenddel ellentétben Fucsovics a pénteki vilniusi programot nyitó párosban nem lépett pályára, helyette a húszéves Fajta Péter volt Marozsán Fábián partnere.

A magyar duó szoros csatában, 7:6, 6:4-re kikapott Ilja Beloborodko és Vladiszlav Manafov kettősétől, így Ukrajna életben tartotta feljutási esélyeit.

Beloborodko rövid pihenő után egyesben, Fucsovics Márton ellen próbálkozott újabb győzelemmel. Az első szettben azonban a magyar éljátékos magabiztosan, 6:2-vel érvényesítette a papírformát.

A második játszmában volt egy kisebb hullámvölgye Fucsovicsnak, brékhátrányba került, de aztán fordítani tudott, a 6:2, 7:5-ös sikerével pedig eldöntötte a párharc sorsát.

– Az én játékommal nem könnyű ez a borítás, mert nagyon lassú a pálya, keményen kell ütnöm, és a szokásosnál többet kell támadnom. Ellenfelem a legjobbját nyújtotta, de a végén sikerült feljebb emelnem a szintet, ennek köszönhetően nyertem – értékelte az összesített győzelmet bebiztosító sikerét Fucsovics.

A két kapitány megállapodása értelmében a tét nélküli ötödik meccset már nem játszották le a felek. Magyarország jövőre is a világcsoportban szerepel, és tavasszal a tizenhat csapatos világdöntőbe jutásért léphet pályára, Ukrajna pedig a I-es csoportban játszhat.

Borítókép: Fucsovics Márton (Fotó: EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.