Három Fradi-játékos kezdett Bukarestben, a románok győzelemmel is kiestek

A labdarúgó Nemzetek Ligája 6., utolsó fordulójában, a B divízióban a román válogatott a hajrában hiába szerzett tizenhárom perc alatt annyi gólt, mint azt megelőzőleg összesen öt meccsén, s győzte le 4-1-re a kezdőként három Fradi-játékost is bevető bosnyákokat, kiesett a C divízióba.

Magyar Nemzet
Forrás: Erdelysport.hu2022. 09. 27. 11:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Erdélysport.hu beszámolója szerint a bosnyákok már biztos csoportelsőségük és feljutásuk tudatában meglehetősen tartalékosan léptek pályára Bukarestben: a pénteki, Montenegró ellen győztes csapatból csak ketten maradtak a kezdő tizenegy tagjai. Az Egyesült Arab Emírségekben levezető Miralem Pjanicot (korábban: Lyon, Roma, Juventus, Barcelona) nem is nevezték a találkozóra, míg Edin Dzeko (Inter) és Saed Kolasinac (Olympique Marseille) csak csereként lépett pályára, Rade Krunic (Milan) pedig sérülés miatt eleve hiányzott.

A kezdőcsapatban viszont a Ferencváros három játékosa, Adnan Kovacevic, Eldar Civic és Amer Gojak is helyet kapott, míg Muhamed Besic a kispadon maradt. Kovacevic a 25. percben sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát, Civicet a 61. percben cserélték le, míg Gojak végig a pályán volt.

Romániának győznie kellett a bennmaradáshoz és reménykednie, hogy Finnország nem gyűjti be a három pontot Montenegróban. Ennek megfelelően Denis Man a 38. percben vezetést szerzett Románia számára, majd sokáig nem történt semmi érdemleges. Aztán az utolsó húsz percben felpörögtek az események, ebben a periódusban a románok tizenhárom perc alatt pontosan annyiszor voltak eredményesek, mint azt megelőzően összesen a sorozatban: háromszor. A 73. percben George Puscas lőtte meg első gólját a válogatottban két évnyi szünetet követően, de Edin Dzeko négy perccel később szépített. A 79. percben Andrei Ratiu szerezte meg első válogatottbeli gólját a tizedik meccsén, majd a 86. percben Puscas lőtte meg pályafutása második dupláját a nemzeti csapatban (három éve Málta ellen sikerült neki ez a bravúr), beállítva a 4-1-es végeredményt.

Ezzel Románia megszerezte második győzelmét a sorozatban, ám ez sem volt elég a bennmaradáshoz, mivel Finnország 2-0-ra nyert Montenegróban. Ugyan Románia és Montenegró egyaránt hét ponttal zárta a csoportot, a piros-fehérek kétszer is legyőzték a románokat, így jobb egymás elleni mérlegüknek köszönhetően megelőzték a tabellán Edvard Iordanescu együttesét. (A románoknak amúgy rosszabb a gólkülönbségük is.)

Egy osztállyal lejjebb, a C divízió 4. csoportjában a már győztes Grúzia csupán egy góllal nyert a sereghajtó Gibraltár stadionjában.

Nemzetek Ligája, 6. (utolsó) forduló:
B divízió, 3. csoport: Montenegró–Finnország 0-2 (0-0), Románia–Bosznia-Hercegovina 4-1 (1-0). A végeredmény: 1. (és feljutott) Bosznia-Hercegovina 11 pont, 2. Finnország 8, 3. Montenegró 7, 4. (és kiesett) Románia 7.

C divízió, 4. csoport: Észak-Macedónia–Bulgária 0-1 (0-0), Gibraltár–Grúzia 1-2 (0-1). A végeredmény: 1. (és feljutott) Grúzia 16 pont, 2. Bulgária 9, 3. Észak-Macedónia 7, 4. (és kiesett) Gibraltár 1.

D divízió, 2. csoport: San Marino–Észtország 0-4 (0-1). A végeredmény: 1. (és feljutott) Észtország 12 pont, 2. Málta 6, 3. San Marino 0

Borítókép: a bukaresti találkozón a bosnyák válogatottban jobbra Adnan Kovacevic, balra Eldar Civic (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.