Sallói Dániel lábán varázsgömbbé vált a labda

A Sporting Kansas ugyan gyengélkedik a tengerentúli labdarúgóligában, az MLS-ben, Sallói Dániel azonban remek formában van. A DC United ellen 3-0-ra megnyert meccsen ő rúgta a csapata harmadik gólját, ami pazarra sikeredett.

Magyar Nemzet
2022. 09. 14. 8:47
Sallói Dániel
Sallói Dániel Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 87. percben jött el Sallói Dániel pillanata. A társa lyukat rúgott helyzetben, ő pedig élt a lehetőséggel. Begyűjtötte a labdát, néhány csellel lövőhelyzetbe került, s hatalmas gólt rúgott a DC United kapujának bal oldalába. A magyar játékos gólöröme egyedire sikeredett, megidézte a varázsgömböt, avagy úgy is értelmezhetjük a jelenetet, hogy az ő lábán varázsgömbbé változik a labda. Persze lehet, hogy csupán így tisztelgett a csapat korábbi neve, a Wizards (Varázslók) előtt.

Sallói a hetedik gólját szerezte az MLS-ben, csapatának, a Sporting Kansasnek kevésbé megy jól ebben az idényben, csupán matematikai esélye maradt a rájátszás elérésére, három fordulóval a zárás előtt ugyanis kilenc pont a hátránya.

Sallói Dánielre ma is fontos esemény vár, délután kettőtől tart sajtótájékoztatót, amelyen ismerteti a Németország, valamint Olaszország elleni Nemzetek Ligája-meccsekre kijelölt keretét.

Borítókép: Volt oka ünnepelni Sallói Dánielnek (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.