Az ezüstcipős magyar csatár meg akar szabadulni a kerekesszéktől

Fazekas László, a 92-szeres magyar válogatott, egykori ezüstcipős futballista a 75. születésnapja előtt a megrendült egészségéről beszélt a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 10. 11. 9:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton ünnepli a 75. születésnapját Fazekas László, az Újpesti Dózsa, a belga Royal Antwerp FC és a Sint-Truiden korábbi 92-szeres válogatott, ezüstcipős csatára. A közösségi oldaláról derült ki, hogy komoly egészségi gondokkal küzd, és a Nemzeti Sport megkeresésére erről ezt mondta el:

– Csaknem egy éve kezdődtek a bajok, jelentkeztek a tünetek. Előbb a lábamból, majd a kezemből szállt el az erő. Nem tudtam lépcsőzni, a hosszabb sétákról is le kellett mondanom, az orvosok szerint izomsorvadás okozza a betegséget. Ott tartok, hogy kerekesszékkel tudok közlekedni, a feleségem segítsége nélkül nem tudok talpra állni. Heti kétszer kapok kezelést, reménykedve abban, hogy az életem hátralévő napjait nem székben kell leélnem. Szokatlan helyzet ez egy volt csatárnak, aki egészségesen rugdosta a gólokat vagy éppen kiszolgálta társait, s noha mozgásban korlátozott lettem, a hangulatomat nem befolyásolja a betegség. Optimista vagyok, bár rohanni ezentúl már biztosan nem tudok, bizakodom a felépülést illetően – és hinni szeretnék abban is, hogy megszabadulhatok a kerekesszéktől.

Borítókép: Fazekas László derűlátó a jövőjét nézve (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.