Boris sorsa a Vasas ellen, Zivzivadzéé már hamarabb eldőlhet

Az Újpest elleni hétfői esti vereség után érthetően zűrösen alakult a keddi munkanap a Mol Fehérvár FC-nél. Noha Michael Boris vezetőedző a vereségen felül a nyilatkozatával is kiverte a biztosítékot, úgy tudjuk, a következő bajnoki meccsen, a Vasas ellen még ő irányítja a Vidit. Budu Zivzivadze sorsa viszont már megpecsételődött, az ő mérkőzés utáni viselkedésére nincs mentség, ezért kitették az első csapat keretéből

Magyar Nemzet
2022. 10. 11. 16:52
Budu Zivzivadze
Budu Zivzivadze Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudom még az okait annak, hogy miért torpantunk meg – nyilatkozta többek között az Újpesttől elszenvedett 1-0-s vereség után Michael Boris, a Fehérvár vezetőedzője.

Úgy tudjuk, a nyilatkozatának ez a része kiverte a biztosítékot a vezetőknél. Nem elég, hogy nem tudta felrázni a második félidőre visszaesett csapatát, még be is ismerte a tehetetlenségét, ami a gyengeség jele.

Kár is lenne tagadni, hogy ismét válságos időket él az egykor szebb napokat látott székesfehérvári klub. Úgy tűnt, hogy a csapat tavasszal végre egyenesbe került, befutott a negyedik helyre, indulhatott a konferencialiga selejtezőjében, ahol egészen a rájátszásig verekedte magát, s még ott is megállta a helyét, nyert Kölnben, csak a visszavágón jött ki a tudáskülönbség a német csapat javára.

 

Azóta inkább csak vergődik a Vidi, amit a vezetők természetesen nem nézhetnek tehetetlenül.

Úgy tudjuk, felmerült Michael Boris felmentése, de végül az a döntés született, hogy a Vasas elleni szombati bajnokira még a német tréner készíti fel a csapatot. 

 

Zivzivadze lila-fehérben...

Az együttes középcsatára, Budu Zivzivadze rosszabbul járt. A grúz csatár meccs utáni viselkedésére nincs mentség Fehérváron. Miközben a hazai tábor azt követelte – amúgy mindhiába –, hogy a Vidi-játékosok vegyék le a mezt, Zivzivadze megköszönte az újpesti ultráknak a köszöntést. A vendégdrukkerek ugyanis nem feledik, hogy a grúz center tavasszal 11 góllal járult hozzá az Újpest egyre javuló szerepléséhez.

Ez eddig rendben, csak éppen Zivzivadze ezután még mezt is cserélt Vincent Onovóval, sőt bele is bújt a lila-fehér dresszbe, miként az az Origó videóján látható. 

Ez már több a soknál...  Zivzivadzét hazaküldték a kedd délelőtti edzésről, délután pedig a Fehérvár közleményben tudatta, hogy kitette első keretéből, a tartalékok közé száműzte a grúz csatárt.

Angyalföldi vendégség

Szombaton a Fehérvár a sereghajtó Vasas vendége lesz a labdarúgó NB I 11. fordulójában, ami csak papíron hálás feladat, hiszen az angyalföldiek is az életükért küzdenek. A fővárosi piros-kékek egyszer már rászánták magukat az edzőváltásra, Kuttor Attilát Kondás Elemér váltotta. Ám a legszebb sikereit Debrecenben elért trénerrel sem fut a fővárosi piros-kékek szekere. 

Kuttor Attila azóta már talált munkát, ő lett Supka Attila utódja Mezőkövesden. Ebből az is következik, hogy Supka momentán szabad.

Ha netán Fehérváron úgy gondolnák...

Borítókép: Budu Zivzivadze visszavágyik Újpestre (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.