Bulgária ellen kezdünk az Eb-selejtezőben, nem kavart bele az UEFA

Miután vasárnap az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek programját, a mérkőzések menetrendje is összeállt. S mint ma kiderült, ez immár végleges.

Magyar Nemzet
2022. 10. 10. 8:26
null
20220926 Budapest Puskás Aréna Magyarország Olaszország labdarúgás UEFA Nemzetek Ligája Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válogatottunk a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezőiben a szerb, a montenegrói, a bolgár és a litván válogatottal került egy csoportba, a G-be. A program szerint csapata márciusban és szeptemberben egy-egy tétmérkőzést játszik, júniusban, októberben és novemberben pedig kétszer lép pályára. Az UEFA vasárnap késő este arról tájékoztatta a szövetségeket, hogy a korábban elküldött időbeosztás még nem tekinthető véglegesnek, így a magyar szövetség is várja a további tájékoztatást. Nos, hétfőn ez meg is érkezett, és az UEFA nem változtat.

A selejtezősorozat összes mérkőzését 2023-ban játsszák le, a csoportok első két helyezettje kivívja a szereplését a 24 csapatos Eb-döntőben, a maradék három hely sorsa rájátszásban dől majd el. Ezért a három helyért tizenkét csapat küzdhet meg a 2024 márciusában esedékes pótselejtezőkön, amelyekben – a Nemzetek Ligájában kivívott nyolcadik helynek köszönhetően – szinte biztosan szerepelhetne a magyar válogatott, amennyiben nem jár sikerrel a hagyományos selejtezőkön. Az A, B és C divízió „pótvizsgára szoruló” csapatainak ugyanis egyaránt négy-négy hely jár. Ez azt jelenti, hogy a magyarok sikertelen selejtezősorozat esetén csak akkor nem javíthatnak a pótselejtezőn, ha a Nemzetek Ligájában előtte végző hét együttesből – a holland, a horvát, a spanyol, az olasz, a dán, a portugál és a belga – legalább négy lemaradna az Eb-részvételt jelentő első két helyről a saját selejtezőcsoportjában.

A program szerint a magyar válogatott az első fordulóban (március 23–25.) szabadnapos lesz, és március 27-én, a Puskás Arénában játssza első mérkőzését Bulgária ellen.

A magyar válogatott Eb-selejtezős programja:

Március 27., Magyarország–Bulgária 20.45
Június 17., Montenegró–Magyarország 18.00
Június 20., Magyarország–Litvánia 20.45
Szeptember 7., Szerbia–Magyarország, 20.45
Október 14., Magyarország–Szerbia, 20.45
Október 17., Litvánia–Magyarország, 20.45
November 16., Bulgária–Magyarország, 20.45
November 19., Magyarország–Montenegró, 15.00

Borítókép: Az Eb-selejtezőkre újra megtelhet a Puskás Aréna (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.