Hamilton nem tenne elhamarkodott kijelentéseket Verstappenről

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint még nem lehet Verstappen-érának nevezni a mostani időszakot a Formula–1-ben. Charles Leclerc pedig mindent bevet annak érdekében, hogy a következő évek ne a holland dominanciájának jegyében teljenek.

Magyar Nemzet
2022. 10. 25. 17:39
Max Verstappen Lewis Hamilton Francia Nagydíj dobogó
Max Verstappen Lewis Hamilton Francia Nagydíj dobogó Fotó: SYLVAIN THOMAS Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Max Verstappen Japánban megvédte a világbajnoki címét, csapatát, a Red Bullt pedig a múlt hétvégén az Egyesült Államokban koronázták meg. Az osztrák istálló 2013 óta először ért fel a csúcsra, de a következő idénynek is az esélyesek egyikeként vág majd neki.

Bár ebben az idényben a futamokon egyértelműen Verstappen dominált (az eddigi 19 versenyből tizenháromszor őt intették le elsőként), Lewis Hamilton (Mercedes), aki tavaly épp a hollanddal szemben bukta el a nyolcadik világbajnoki címét, szerint még korai lenne a mostani időszakot Verstappen-érának nevezni.

– Még túl korai ezt kijelenteni. Ha jövőre is dominálni fognak, akkor ezt mondhatjuk, de idén a Ferrari gyorsabb volt a Red Bullnál a kvalifikációkon, és ha a köröket egyesével nézzük, talán jobb volt a teljesítményük a szezon többségében. Ha a Ferrari javítani tud a versenytempóján, akkor egy szintre kerülnek velük. Nekünk mérföldekkel nagyobb lépést kell megtennünk és meredekebb hegyeket megmásznunk, de remélhetőleg ez sem lehetetlen – bizakodott a 37 éves brit versenyző.

Míg tavaly Hamilton, idény Charles Leclerc (Ferrari) volt Verstappen fő ellenfele, igaz, a monacói csak az idény első felében tudta igazi csatára kényszeríteni a Red Bull pilótáját. Leclerc fogadkozik, jövőre mindent bevet, hogy megakadályozza az újabb címvédést, a Verstappen-éra kezdetét.

– Remélhetőleg nem történik meg, én minden erőmmel azon leszek, hogy ne valósuljon meg. Csapatként is azon dolgozunk, hogy megakadályozzuk. Tisztában vagyunk vele, hogy miben kell javulnunk. Egy körön nagyon jól teljesítünk, azon a szinten vagyunk, mint a Red Bull. De a versenyeken szenvedünk a gumikkal, éppen ezért erőfeszítéseket teszünk, hogy javuljunk ezen a téren. Remélhetőleg jövőre megmutatkozik az eredménye. Bizakodó vagyok, hogy versenyben leszünk a Red Bull-lal a világbajnoki címért. Keményen dolgozunk, és meggyőződésem, hogy a jó irányba haladunk.

 

Borítókép: (balra) és a Francia Nagydíj dobogóján (Fotó: AFP/Sylvain Thomas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.