Két mesterhármas, kilenc gól, fölényes City-győzelem a United ellen

A szünetben már 4-0 volt az állás, ehhez képest olcsón megúszta a United a manchesteri városi derbin. Pep Guardiola csapata Phil Foden és Erling Haaland mesterhármasával 6-3-ra győzött a rangadón, ami csak a nevében volt az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának a rangadója. A City a második, a United a hatodik helyről várja a folytatást.

Magyar Nemzet
2022. 10. 02. 17:27
Manchester City vs Manchester United
epa10219606 Phil Foden (R) of Manchester City celebrates with Erling Haaland (L) after scoring a hat-trick in the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at Etihad Stadium in Manchester, Britain, 02 October 2022. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

talán nem bánja, hogy kihagyta ezt az élményt. A Manchester United portugál aranylabdása ugyan ott volt a Manchester City elleni meccskeretben, de az edzője, Eric Ten Haag úgy ítélte meg, nem fog tudni segíteni a csapatán. Az már soha nem fog kiderülni, hogy a holland szakembernek volt-e igaza vagy Ronaldo lendületet hozott volna-e a United támadójátékába…

Mindenesetre tény, hogy egy félidő alatt eldöntötte a City a United elleni manchesteri városi derbit. Sőt, a 8. és a 38. perc között három gólt is elhelyezett a városi rivális kapujába a címvédő. 
Phil Foden kezdte a fesztivált: az angol válogatott csatára pontos középre adása után volt eredményes. Őt a 34. percben követte: a norvég csatár beívelése után fejelt a United kapujába. Négy perc múlva ugyanez volt a szereposztás: a belga szolgálta ki előzékenyen a norvégot, aki csapata harmadik gólját szerezte. De ezzel még nem volt vége a United megpróbáltatásainak: az első félidő hosszabbításában Haaland volt a feladó, Foden a befejező. Az angol csatár nem akart elmaradni a norvégtól. 4-0. Nehezen lehetett eldönteni, hogy az Etihad-stadiont elhagyják vagy csak a büfét keresik az elkeseredett United-szurkolók.

A folytatásban akadt sikerélménye a Vörös Ördögöknek, már ha 0-4 után még érdemes egyáltalán erről beszélni. Mint később kiderült, nyert egy félidőt Ten Haag csapata Pep Guardioláékkal szemben.

Foden zseniálisan játszott     Fotó: AFP/Lindsey Parnaby 


A nyáron százmillió fontért vásárolt szélső, Antony szépített, a brazil játékos szépségdíjas lövéssel vette be a City kapuját. De ez csak arra volt jó, hogy felbosszantsa a címvédőt, és újra következett a Haaland–Foden különverseny a mérkőzés legeredményesebb játékosa címéért. Előbb a norvég villant egyet, kisvártatva csatlakozott hozzá az angol válogatott támadó. A hatodik City-gól előtt Haaland volt az előkészítő. 6-1, de még nem volt vége.

Haaland mesterhármast ért el    Fotó: AFP/Lindsey Parnaby 

A hajrában két United-gól született, így valamelyest tolerálhatóbb gólkülönbségű lett a United veresége. A csereként beállt Anthony Martial előbb akcióból, majd tizenegyesből volt eredményes. A 6-3 a Unitedre nézve hízelgő.

A Manchester City győzelmével továbbra is a tabella második helyén áll egy ponttal az éllovas Arsenal mögött, a Manchester United a hatodik helyről várja a folytatást.

Cristiano Ronaldo talán maga sem bánja, hogy kimaradt ebből az élményből.  

Premier League, 9. forduló: Manchester City–Manchester United 6-3 (4-0). Gólszerzők Foden (8., 45., 72.), Haaland (34., 38., 64.), ill. Antony (56.), Martial (84., 90+1.).

Borítókép: Ketten együtt hat gólt szereztek (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.