Lipcsei Péter kifakadt: „El lehet tiltani, nem érdekel!”

A labdarúgó NB II hét végi, 11. fordulójában a listavezető Pécs hátrányból fordítva nyert 2-1-re a Soroksár ellen. A fővárosi csapatból Lisztes Krisztián és Lipcsei Péter vezetőedző is piros lapot kapott, utóbbi pedig szokatlanul nyíltan kritizálta a játékvezetőt a lefújás után.

Magyar Nemzet
2022. 10. 10. 10:40
LIPCSEI Péter
Budapest, 2022. május 22. A Soroksár vezetõedzõje, Lipcsei Péter a labdarúgó NB II 38., utolsó fordulójában játszott Vasas FC - Soroksár SC mérkõzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. május 22-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha csak a végeredményre pillantunk, vasárnap Pécsett érvényesült a papírforma: az NB II éllovasa, a PMFC hazai pályán 2-1-re legyőzte a Soroksárt.

A mérkőzés azonban nem volt mentes a vitatott ítéletektől: a vendégek a második félidő közepén emberhátrányba kerültek, miután a Ferencvárostól kölcsönvett tizenhét éves Lisztes Krisztián megkapta második sárga lapját. A Soroksár vezetőedzője, Lipcsei Péter már ekkor is kifakadt, amiért sárga lapot mutatott fel neki Farkas Tibor játékvezető. Később Lipcsei maga is a kiállítás sorsára jutott, amikor azt kifogásolta, hogy a Korozmán Kevin sérüléséhez vezető durva belépő megtorlatlan maradt.

A piros lap miatt Lipcseit automatikusan eltiltja majd az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), ám ennek mértéke kérdéses lehet, miután a szakember a lefújás után sem fogta vissza magát.

Gratulálok a csapatomnak, mert mindent megtett, hogy pontokkal távozzunk, de volt olyan ember, aki ezt nem engedte. Csúnyán belenyúltak a mérkőzésbe.

Gratulálok a Pécsnek, hogy ilyen szépen szerepelnek és érjék el a céljukat, de egy ilyen csapatot nem muszáj így segíteni – mondta Lipcsei, aki még a videó visszanézése előtt úgy vélte, hogy a PMFC egyenlítő találata lesről született. A felvételek alapján ebben valószínűleg nincs igaza a szakvezetőnek.

Nem is emiatt szólalt fel azonban elsősorban Lipcsei, hanem azért, mert úgy érzi, a fiatal magyar játékosokat büntetlenül agyonrúghatják az ellenfelek.

– Azt mondják, hogy a magyar fiatalokat próbáljuk segíteni, erre a tizenhét éves Lisztes Krisztiánnal szemben jön egy úriember egy ilyen kiállítással… Ez nonszensz, én még ilyet nem is láttam. Arra kérem az illetékes úriembereket, hogy erre figyeljünk, mert ez már a harmadik-negyedik mérkőzésünk, amikor a fiatal gyerekeket agyonrúgják, terrorizálják, és senki nem segíti őket. Ez nem viszi előre a magyar labdarúgást. 

Engem el lehet tiltani, el is fognak tiltani, és akkor ülök öt meccset vagy hat meccset, nem érdekel. Az a lényeg, hogy az én csapatomat próbálom védeni

 – mondta Lipcsei Péter.

A mérkőzés összefoglalója és edzői nyilatkozatok:

Labdarúgó NB II, 11. forduló

Pécs–Soroksár 2-1
Gyirmót–Haladás 1-2
Budafok–Kozármisleny 3-0
Dorog–Csákvár 1-1
Szentlőrinc–Nyíregyháza 2-1
Szeged–Mosonmagyaróvár 0-1
Kazincbarcika–Siófok 2-3
Ajka–Tiszakécske 1-1
Békéscsaba–DVTK 1-2
MTK–ETO FC Győr 1-1

Az állás: 1. Pécs 23 pont, 2. DVTK 21, 3. MTK 20 (...), 7. Soroksár 16.

Borítókép: Lipcsei Péter alaposan kiakadt a játékvezetőkre (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.