A Puskás Akadémiának nem okozott túl nagy gondot Pakson nyerni

A labdarúgó NB I 10. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén a Paks a Puskás Akadémiát fogadta. A vendégek gyorsan vezetést szereztek, a házigazdák csak fél órával később tudtak egyenlíteni. A szünet után a felcsúti csapat újra előnybe került, majd növelte is azt, és ezzel 3-1-re megérdemelten győzött.

2022. 10. 09. 17:23
null
Paks 20221009 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga Paksi FC Puskás Akadémia Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonkét NB I-es találkozón játszott eddig egymással a két csapa, és a gólátlag elég magas, 3,7, ami biztatóan hangzott a mérkőzés előtt. Az örökmérleg az elmúlt egy évben billent át a tolnai csapat javára: kilencszer nyert a Puskás Akadémia, tízszer a Paks, a döntetlenek száma pedig három. A legutóbbi öt összecsapásukból csak egyszer, legutóbb – a 2-0-s felcsúti találkozón – esett öt gólnál kevesebb. 

 

 

Most a vendégek kezdtek jobban, és ennek már a 7. percben meglett az eredménye: kirúgás után Zahedi fejjel csúsztatott, Corbu indult meg egyedül, lefutotta Kinyiket, és tisztán mehetett a paksi kapura. A tizenhatoson belül Corbu bal lábbal elindított első lövését bravúrral védte Nagy Gergely, de a kipattanót már nem hibázta el a támadó – 0-1. 

 

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A gólt követően időbe telt, amíg a Paks játéka összeállt. A mérkőzés zömmel a pálya középső harmadában zajlott, sok hibával, kevés szép megoldással és rengeteg szabálytalansággal. Később a hazai csapat már tudott vezetni néhány szép akciót, és a 36. percben ki is egyenlített: Kinyik jobbról adott be, középen, kicsit balról a magasra ugró Varga Barnabás 12 méterről pompás fejest küldött a bal felső sarokba – 1-1. 

 

 

Az első félidőt egy hatalmas Zahedi-lövés és Nagy Gergely-védés zárta le, a másodikban pedig a 66. percig kellett várni említésre méltó eseményre, amikor Kiss Tamás ívelt a hazai kapu elé balról, a másik oldalon érkező Favorov pedig 4 méterről a háló bal oldalába fejelt, a gól érvényességét a VAR megerősítette – 1-2. Tizenegy perccel később pedig növelték is az előnyüket a vendégek: gyors kontrából indult meg a PAFC, és Baluta egészen a 16-osig vitte a labdát, ahonnan külsővel a jobb alsóba lőtt – 1-3.

Bár a Paks továbbra is iparkodott, ez nem a hazai csapat napja volt, érezhetően eldőlt a három pont sorsa, a Puskás Akadémia megérdemelten nyert.

 

NB I, 10. forduló:
Péntek

Mol Fehérvár–ZTE 1-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 2474 néző, jv.: Csonka, gólszerző: Kodro (46.), illetve Ikoba (95.).

Újpest–Kecskemét 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 2852 néző, jv.: Andó-Szabó, gólszerző: A. Diaby (90+14.), ill. Tóth B. (55.), Katona B. (80.)

Szombat

Kisvárda–Vasas 2-0 (2-0), Várkerti Stadion, 2403 néző, jv.: Bogár, gólszerző: Baráth (16., öngól), Makowski (38.). Kiállítva: Szivacski (Vasas, 26.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 2-2 (2-2), Bozsik Aréna, 3646 néző, jv.: Karakó, gólszerző: Samperio (16.), Ennin (23.), ill. Drazsics (2., 36.)

Vasárnap

Paks–Puskás Akadémia 1-3 (1-1), Paks, 1000 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Varga B. (36.), illetve Corbu (7.), Favorov (66.), Baluta (77.)

Ferencváros–DVSC 18.00

Borítókép: A zöld mezes paksiak küzdöttek, de a vendégek erőteljesebben futballoztak (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.