időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Nem is akart elindulni versenyzőnk, aki megnyerte a világkupát

Magyar Nemzet
2022.10.02. 20:12
Nem is akart elindulni versenyzőnk, aki megnyerte a világkupát

Négy érmet szereztek a magyar versenyzők a tornászok szombathelyi challenge-világkupa-viadalának mai zárónapján. A férfiaknál nyújtón Mészáros Krisztofer győzött, megelőzve Balázs Krisztiánt. Balázs egy másik döntőben is érdekelt volt, korláton a hetedik helyen zárt. A nőknél Mayer Gréta kétszer is dobogóra állt: talajon második, gerendán harmadik lett. Utóbbi szeren Makovits Mirtill nyolcadik helyen végzett a fináléban.

Mészáros Krisztofer elégedetten értékelt az eredményhirdetés után: „Eredetileg nem indultam volna nyújtón, de végül örülök, hogy sikerült felfejlesztenem magam ezen a szeren is. Jó verseny volt, és a gyakorlatom is jól sikerült vasárnap, és nem mellesleg először szólt nekem a magyar himnusz nemzetközi versenyen.”

Balázs Krisztián a nézőket dicsérte: „Annyira jó volt érezni, hogy mennyire szurkolnak nekünk, az meg maga a csúcs volt, hogy két magyar volt a dobogón. Jó gyakorlatokkal érdemeltük ki Titivel (tornászberkekben így becézik Mészáros Krisztofert – a szerk.) az érmeket.”

Mayer Gréta volt az érmek számát tekintve a legeredményesebb magyar Szombathelyen: „Örülök, hogy kedvenc szeremen, a gerendán is érmet szereztem ezen a hétvégén. Felejthetetlen versenyen vagyok túl” – összegzett a három érmet is begyűjtő tornász.  

A Magyar Tornaszövetség főtitkára, Altorjai Sándor szerint sikeres nemzetközi versenyen vagyuk túl: „Színvonalas esemény volt magyar sikerekkel. Ez egyben remek felkészülés volt a 29-én kezdődő világbajnokságra. Kiváló tornászoktól kiemelkedő gyakorlatokat láthattunk, és ne feledkezzünk meg a magyar sikerekről sem” – mondta a sportvezető.  

A challenge-világkupát a magyar csapat Székely Zója (felemás korlát) és Mészáros Krisztofer (nyújtó) révén két arannyal zárta. Ezüstérmes lett Mayer Gréta (talaj) és Balázs Krisztián (nyújtó). Két bronzérmünket Mayer Gréta szerezte, előbb ugrásban, majd gerendán lett harmadik.

Eredmények:

férfiak, nyújtó: 1. Mészáros Krisztofer (Magyarország) 14,166 pont, 2. Balázs Krisztián (Magyarország) 14,133, 3. Jordan Alekszandrov (Bulgária) 13,500
korlát: 1. Illia Kovtun (Ukrajna) 15,100, 2. Minori Haruki (Japán) 14,766, 3.  Thierno Diallo (Spanyolország) 14,333, …7. Balázs Krisztián (Magyarország) 13,300

nők, talaj: 1. Katelyn Jong (USA) 13,500, 2. Mayer Gréta (Magyarország) 13,033, 3.  Sydney Turner (Kanada) 12,900
gerenda: 1.  Maisa Kuusikko (Finnország) 12,866, 2.  Sydney Turner (Kanada) 12,833, 3.  Mayer Gréta (Magyarország) 12,733, …8. Makovits Mirtill (Magyarország) 11,300

Borítókép: Mészáros Krisztofer remekelt nyújtón (Fotó: Freschli József)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.