Öt csapat már ma továbbjuthat a Bajnokok Ligájában

Öt csapat, a Real Madrid, a Manchester City, a Dortmund, a Paris Saint-Germain és a Benfica már a továbbjutásért is játszik ma a Bajnokok Ligájában. A RB Leipzig a maradék két magyar válogatottjával akár a csoportja második helyére is felléphet, ha legyőzi a Celticet.

Magyar Nemzet
2022. 10. 11. 10:33
France Soccer Champions League Liverpool - Real Madrid
France Soccer Champions League Liverpool-Real Madrid Fotó: ALEXEY FILIPPOV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlo Ancelotti nagyszerű rekord küszöbén áll. Ha a Real Madrid ma nyer Varsóban a Sahtar Donyeck ellen, akkor a címvédő vezetőedzője beéri a Bajnokok Ligája-győzelmek kategóriájában csúcstartó Sir Alex Fergusont! A három pont tulajdonképpen csak ezért fontos a madridiaknak, nekik ugyanis már egy döntetlen is elég a biztos továbbjutáshoz a kieséses szakaszba. A csoportban a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig a Celtic Glasgow vendége lesz, amelyet egy hete otthon 3-1-re legyőzött. A német együttesből sérülés miatt korán kivált Gulácsi Péterre, az azóta már sikeresen megoperált csapatkapitányra hosszú kényszerpihenő vár. A karszalagot megöröklő valamint csapata ma a második helyre is felléphet, amivel növelné az esélyeit az utolsó két fordulóra.

 

 

A G csoportban két együttes már reménykedhet abban, hogy biztosítja helyét a nyolcaddöntőben. A címvédőhöz hasonlóan szintén hibátlan Manchester City a Köbenhavn elleni idegenbeli győzelemmel már biztosan bejutna a tizenhat közé közé, illetve döntetlen esetén akkor, ha a Sevilla nem tud nyerni a Dortmund vendégeként. A német csapat szintén reálisan bízhat a nyolcaddöntő gyors elérésében, ehhez szintén nyernie kellene, illetve abban az esetben már egy döntetlennel is célt érne, ha a Köbenhavn nem kerekedik a Manchester City fölé.

A H csoportból két együttes juthat tovább, az éppen egymással meccselő Paris Saint-Germain, valamint a Benfica. 

Ehhez a franciáknak és a portugáloknak is győzniük kell, tehát a nyolcaddöntő most még csak egyiküknek sikerülhet, amelyhez viszont még az is kell, hogy a Juventus ne nyerjen a Makkabi Haifa otthonában.

 A franciák a sérült nélkül lépnek pályára. A kiegyenlített E csoportból még egyik csapat sem juthat tovább, a négyes rangadóján az AC Milan a hozzá hasonlóan négy ponttal álló Chelsea-t fogadja, és igyekszik visszavágni a múlt héten az angolok vendégeként elszenvedett 3-0-s vereségért.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló. E csoport: Dinamo Zagreb (horvát)–Salzburg (osztrák) 21.00, AC Milan (olasz)–Chelsea (angol) 21.00 (tv: M4 Sport), az állás: 1. Salzburg 5 pont, 2. Chelsea 4 (4-2), 3. AC Milan 4 (4-5), 4. Dinamo Zagreb 3; F csoport: Sahtar Donyeck (ukrán)–Real Madrid (spanyol) (Sport1), Varsó 21.00, Celtic Glasgow (skót)–RB Leipzig (német) 21.00 (Sport2), az állás: 1. Real Madrid 9 pont, 2. Sahtar Donyeck 4, 3. RB Leip­zig 3, 4. Celtic 1; G csoport: Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) 18.45 (Sport1), Dortmund (német)–Sevilla (spanyol) 21.00, az állás: 1. Manchester City 9 pont, 2. Dortmund 6, 3. Sevilla 1 (1-8), 4. FC Köbenhavn 1 (0-8); H csoport: Makkabi Haifa (izraeli)–Juventus (olasz) 18.45 (Sport2), Paris Saint-Germain (francia)–Benfica (portugál) 21.00, az állás: 1. PSG 7 pont (6-3), 2. Benfica 7 (5-2), 3. Juventus 3, 4. Makkabi Haifa 0.

 

Borítókép: ha nyer a Real Madrid, Carlo Ancelotti beéri a BL-győzelmek számát tekintve Alex Fergusont (Fotó: Alexey Filipov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.