Rejtélyes műtét miatt marad ki a győri klasszis az Eb-keretből

Veronica Kristiansen kimarad az idei Európa-bajnokságra készülő norvég női kézilabda-válogatott keretéből. A Győri Audi ETO KC irányító-átlövője a norvég szövetség közleménye szerint műtéten esik át. A kissé rejtélyes megfogalmazás szerint a beavatkozás nem kapcsolatos a játékos egészségi állapotával. Kristiansen vasárnap még játszott az ETO-ban a Lokomotiva Zagreb ellen 32-16-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2022. 10. 10. 8:26
Veronica Kristiansen
Veronica Kristiansen Forrás: Győri Audi ETO KC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr úgy is könnyedén győzte le 32-16-ra vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája sereghajtóját, a Lokomotiva Zagrebet a B csoport negyedik fordulójában, hogy norvég klasszisai kivételesen nem játszottak kulcsszerepet. Stine Bredal Oftedal orrtörés miatt eleve hiányzott, Veronica Kristiansen pedig csupán egy gólt szerzett, s visszafogottan kézilabdázott. 

Utóbbi halványabb teljesítményére magyarázat lehet a norvég szövetség vasárnap esti közleménye, amely szerint az irányító-átlövő hamarosan kisebb műtéten esik át, ami miatt október 23-án nem kezdi meg a felkészülést a norvég válogatottal a november 4-én kezdődő Európa-bajnokságra. A beavatkozásról a közlemény nem árul el részleteket, sőt kissé rejtélyesen írja körül, Kristiansen olyan műtéten esik át, amely nem kapcsolatos az egészségi állapotával.

 

– Minden rendben van velem, de most szükségessé vált, hogy még a kézilabda Eb előtt ezt előtérbe helyezzük. Ha eljön az ideje, készen állok arra, hogy újra csatlakozzak a csapathoz. Még mindig nagyon motivált vagyok, hogy a válogatottban játsszak – a játékos személyesen így indokolta a döntését.

 

Még az sem száz százalékig biztos, hogy a kézilabdavilágban Vikkiként ismert kiválóság kihagyja az Eb-t. A felkészülés elejét ugyan kihagyja, de a norvég szövetségnél nyitva hagyják a kiskaput, hogy később csatlakozhat a társakhoz.

 

– Veronikát teljes mértékben támogatjuk a prioritások meghatározásában. Természetes, hogy a sport időnként a második helyre kerül. Ha az Európa-bajnokságon olyan helyzet állna elő, hogy szükség lenne rá és ő készen áll, akkor megfontoljuk, hogy utólag behívjuk. Ezért nyitva tartjuk az ajtót – mondta Thorir Hergeirsson, a válogatott menedzsere.

 

A norvégok gondjait szaporítja, hogy bár Oftedal várhatóan már a jövő héten játszhat, az Eb-ig pedig biztosan felépül orrtöréséből, de a válogatott másik ásza, Nora Mörk is sérüléssel bajlódik.

 

A Győri Audi ETO KC is reagált a hírre a Facebook-oldalán.

– Veronica értesített bennünket arról, hogy személyes okok miatt kihagyja az idei Eb-t. Játékosunkat mindenben támogatjuk – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

Az Európa-bajnokság előtt a Győr még két meccset játszik a Bajnokok Ligájában. Vasárnap éppen Norvégiába látogat, a Storhamar vendégeként lép pályára, október 22-én pedig a Buducsnosztot fogadja.

Borítókép: Veronica Kristiansen az ETO meccseit nem hagyja ki (Fotó: Győri Audi ETO KC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.