időjárás -3°C Aranka 2023. február 8.
logo

A közmédia Erdélybe és a Felvidékre is elviszi a párizsi olimpiát

Magyar Nemzet
Forrás: MOB
2022.11.11. 08:15 2022.11.11. 11:01
A közmédia Erdélybe és a Felvidékre is elviszi a párizsi olimpiát

A Magyar Olimpiai Bizottság és az M4 Sport megállapodásának értelmében a magyar szurkolók minden eddiginél közelebbről követhetik a 2024-es olimpiai indulásért küzdő magyar sportolók útját Párizsig. A közmédia a következő ötkarikás játékokat is élőben közvetíti, ráadásul – a tokiói játékokhoz hasonlóan – Erdélyben és a Felvidéken is elérhető lesz a kábeles előfizetők számára.

A megállapodás értelmében a Magyar Olimpiai Bizottság jelentősen segíti a jövőben az M4 Sport munkáját, részt vállal az exkluzív interjúk szervezésében, az olimpiával kapcsolatos információk szolgáltatásában. S engedélyt ad arra, hogy az M4 Sport használhassa a Magyar olimpiai csapat otthona kifejezést hivatalos partnerként.

A bejelentésen Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója arra is kitért, hogy a sport az egyetemes és a magyar történelem része, amely egy ideális világban az egyik legfontosabb eszköze a nemzeti identitás és büszkeség építésének.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke örömmel fogadta, hogy az olimpiai sportágak résztvevői az intenzív felkészülési időszakban még nagyobb figyelmet kapnak, így mire eljutunk a párizsi játékokig, már mindenki ismerősként szurkolhat nekik.

– Nagyon örülünk, hogy a közmédia ennyire kiemelten kezeli a magyar sportolókat. Fontos, hogy az emberek láthassák kedvenceiket, szurkolhassanak nekik akkor is, amikor éppen nincs olimpia. A mostani megállapodás értelmében még nagyobb figyelmet kapnak, úgyhogy mire eljutunk Párizsig, ők és a sportágaik még ismertebbek lesznek, mint korábban, ez pedig a MOB egyik legfontosabb feladata. A párizsi olimpia egyébként a jelenlegi információink szerint minden eddiginél látványosabb lesz, és nem csupán azért, mert a sporteseményeknek Párizs ikonikus épületei adják majd a hátteret, kezdve rögtön a megnyitóval. Az olimpia résztvevői hat kilométer hosszan, 106 hajó fedélzetén hajóznak végig a Szajnán, hogy aztán a Trocadero téren megtartsák az ünnepség hivatalos részét. Kompakt olimpiára készülünk, a helyszínek nyolcvan százalékát a sportolók harminc perc alatt elérik az olimpiai faluból – 21 sportág lesz tíz kilométeres körön belül a faluhoz képest. Tartanak versenyeket a Grand Palais-ban, a Mars-mezőn, a Szajna hídjain, a Concorde téren vagy a Roland Garroson – és például a strandröplabdának az Eiffel-torony ad majd hátteret. Az újságíróknak és televíziósoknak jó hír, hogy a 48 helyszínen, 10 500 résztvevővel zajló párizsi olimpián a fotósok és újságírók élete visszatér a rendes kerékvágásba a járvány miatti korlátozások után – fogalmazott Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A szerződéskötés mellett, egy új sorozat indulását is bejelentették. Magyarország legnézettebb sportcsatornája a „Párizsi beszálló” címen induló portrésorozatban mutatja be azokat, akik az ötkarikás kvótáért küzdenek. Ezek a kisfilmek több alkalommal feltűnnek a csatornán, de megtalálhatók lesznek az M4sport.hu oldalon is.

A sajtótájékoztatóra elfogadta a meghívást a kajakozó olimpiai bajnok Csipes Tamara, a nyáron világbajnoki ezüstérmet szerző, olimpiai 3. helyezett vízilabdázó Leimeter Dóra, valamint a friss világbajnoki bronzérmes birkózó Lévai Tamás, akik a párizsi játékokra hangolva egyrészt beszéltek a terveikről és arról, hogyan áll a felkészülésük, másrészt megvillantották gasztronómiai tudásukat. A kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében a franciák kedvelt édességét, créme brulée-t készítettek.

Borítókép: Csipes Tamara, Papp Dániel, Gyulay Zsolt, Lévai Tamás és Leimeter Dóra a francia finomsággal (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.