Bedobták a Formula–1 pilótát a kikötő vizébe, majd megkötözték + videó

Nem alakult jól a Formula–1-es szezonzáró a Mercedes számára a hét végén Abu-Dzabiban, de az istállónál ennek ellenére nem szakítottak a mókás hagyományukkal. Távozó tartalékversenyzőjüket, a holland Nyck de Vriest ruhástól bedobták a kikötő vizébe, majd megkötözve egy targoncán áttolták új csapatához, az Alpha Taurihoz.

Magyar Nemzet
2022. 11. 21. 9:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Abu-Dzabi Nagydíjon – amit a vb-címét megvédő (Red Bull) nyert meg – a hétszeres világbajnok az ötödik, George Russell a hatodik helyről indult, a Mercedes pilótái az időmérőn nem bírtak a Red Bull-lal és a Ferrarival, a futam leintésekor pedig még rosszabb lett számukra az összkép. Russell ötödiklént zárt, Hamillton azonban műszaki hiba miatt be sem tudta fejezni a versenyt. Így a világbajnokságon csak hatodik lett, Verstappen, Charles Leclerc (Ferrari), Sergio Pérez (Red Bull) és Russell mellett a végére Carlos Sainz (Ferrari) is megelőzte. Hamilton a 2007-es bemutatkozása óta minden szezonban szerzett legalább egy futamgyőzelmet, idén azonban ez nem jött össze neki.

Statisztikailag ez a legrosszabb szezonja, de mivel az idei Mercedes nem volt ütőképes, Hamilton leszögezte, hogy 2011-es világbajnokságon sokkal csalódottabb volt. Akkor a McLarennel ötödik lett a vb-n, miközben csapattársa, Jenson Button másodikként zárt.

– Ez a szezon ott van a három legrosszabb évem között, de mentálisan sokkal erősebb voltam, sokkal jobban tudtam dolgozni a csapattal, így rengeteg apróságnak örülhettem idén is – jegyezte meg Lewis Hamilton, aki szerint a szezonzáró tökéletesen megmutatta, milyen éve volt.

Abu-Dzabiban a Mercedesre vetítve Toto Wolff csapatvezető is így összegzett, hozzátéve, hogy az idei autóikat a központjukban, Brackley-ben kirakják a recepcióra, hogy mindig emlékeztessék őket arra, mennyire nehéz tud lenni az F1…

Ám akármilyen nagy is a keserűség a Mercedesnél, nem szakítottak a mókás hagyományukkal, hogy a csapattól távozó pilótájukat „meggyötrik”. Így aztán az elköszönő tartalékversenyzőjüket, a holland Nyck de Vriest ruhástól bedobták a kikötő vízébe, majd megkötözve egy targoncán áttolták új csapatához, az Alpha Taurihoz, és ott lerakták a garázsban. De Vries jól tűrte a megpróbáltatásokat, egy doboz sörrel a kezében. Újdonsült csapattársai nem siettek kiszabadítani, inkább fényképeket és videókat készítettek róla…

 

A 27 éves pilóta idén az Olasz Nagydíjon a Willimasnek „kölcsönadva” a megbetegedett Alexander Albont helyettesítette, mégpedig remekül, hiszen élete első Formula–1-es futamán a pontszerző kilencedik helyen végzett Monzában. Ezt követően több csapat figyelmét is felkeltette, október elején pedig az Alpha Tauri bejelentette, hogy ő lesz Cunoda Juki csapattársa a 2023-as világbajnoki sorozatban.

Borítókép: Nyck de Vries jó viselte a megpróbáltatásokat (Forrás: Twitter/Mercedes-AMG Petronas F1 Team)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.