Cristiano Ronaldo elérte a célját? Döntött a támadó sorsáról az MU

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United a honlapján közzétette, hogy szerződést bontott engedetlen labdarúgójával, Cristiano Ronaldóval.

Magyar Nemzet
2022. 11. 22. 19:10
Cristiano Ronaldo
(FILES) In this file photo taken on October 16, 2022 Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo reacts during the warm up prior to the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle at Old Trafford in Manchester, north west England. - Manchester United said on November 18, 2022 the club have "initiated appropriate steps" following an explosive interview by Cristiano Ronaldo that left his future at Old Trafford in doubt. The five-time Ballon d'Or winner said he did not respect United manager Erik ten Hag and took aim at the club's owners, the Glazer family, during the 90-minute interview aired on TalkTV. (Photo by Ian Hodgson / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nagy port kavart a Piers Morgannek adott interjújával, amelyben nem kímélte munkaadóját, a Manchester Unitedet, jelenlegi és korábbi edzőit és egykori játékostársait sem. A hírek szerint már a nyáron is az volt a célja a portugál szupersztárnak, hogy elhagyja az angol iparvárost, azonban a terve akkor nem valósult meg. 

A veterán játékos folyamatos engedetlensége ellenére a rekordbajnok klubnál sokáig türelmesek voltak Ronaldóval, olykor kisebb büntetéseket kapott, de az interjú miatt már végképp betelt a pohár, és a United kedden a honlapján közölte, hogy a portugál válogatottal a katari világbajnokságon szereplő CR7 már nem áll az alkalmazásában.

„Cristiano Ronaldo azonnali hatállyal, közös megegyezéssel elhagyja a Manchester Unitedet. A klub köszönetet mond neki az Old Traffordon eltöltött két időszakáért, amelyek során elképesztő dolgokat vitt véghez, 346 pályára lépése alkalmával 145 gólt szerzett. A lehető legjobbakat kívánjuk neki és a családjának a jövőben” – szólt a közlemény, amelynek végén talán némiképp odaszúrtak a vezetőedzőt kritizáló Ronaldónak, akit többször amiatt kritizáltak, hogy bomlasztja a csapategységet: „A Manchester Unitednél mindenki arra koncentrál, hogy Erik ten Hag irányítása alatt előrelépjen a csapat, és sikereket érjen el a pályán.”

 

A klubot követően Ronaldo is kiadott egy közleményt: „Szeretem a Manchester Unitedet és a szurkolókat, ez soha nem fog megváltozni. Ugyanakkor úgy érzem, eljött az ideje, hogy új kihívás után nézzek. Sok sikert kívánok a csapatnak az idény hátralévő részében és a jövőben is.”

Ronaldo góljai és gólpasszai az előző idényben:

Borítókép: Cristiano Ronaldo keserédes manchesteri időszaka véget ért (Fotó: AFP/Ian Hodgson)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.