Egy poén volt a legszórakoztatóbb ezen a borzalmas vb-meccsen

Két kapufa és más semmi a 0-0-ra végződött Uruguay–Dél-Korea találkozón, amelyen hivatalosan kaput eltaláló lövés sem volt a H csoportban a katari foci vb-n. Ahogy a kommentátor szellemesen megjegyezte: hiába volt öt Kim a pályán, nem derült ki, hogy ki mit tud.

Magyar Nemzet
2022. 11. 24. 15:56
GODÍN, Diego
ar-Rajján, 2022. november 24. Az uruguayi Diego Godín (b) és a dél-koreai Hvang I Dzso a katari labdarúgó-világbajnokság elsõ fordulójában, a H csoportban játszott Uruguay-Koreai Köztársaság mérkõzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 24-én. MTI/AP/Alessandra Tarantino Fotó: Alessandra Tarantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uruguay a főszereplője volt a legutóbbi három világbajnokságnak, amelyeken sorrendben elődöntőbe, nyolcaddöntőbe és negyeddöntőbe jutott. Igen ám, de a legnagyobb sztárjai kiöregedőben vannak, Edinson Cavani és Luis Suárez 35, Diego Godín 36 évesen érkezett a katari vb-re. Utóbbi kettő ott is volt a kezdőben a Dél-Korea elleni első meccsen.

Godín játéka előzetesen sérülés miatt erősen kérdéses volt, de az Atlético Madrid korábbi kedvence, a ma már Argentínában futballozó középhátvéd pályára lépett karrierje negyedik világbajnokságán is. – Sokat tettem a gyógyulásért, hogy itt lehessek – mondta Godín még a meccs előtt. – Ez a negyedik világbajnokság, amelyen a hazámat képviselhetem, és sok sajtótájékoztatón beszélgettünk már a csapatról, az esélyekről, de mára megtanultam, a pályán kell megmutatni, mit tudunk.

Nos, épp ez utóbbi volt az, ami hiányzott ezen az Uruguay–Dél-Korea meccsen: egyik csapat sem mutatta meg, hogy mit tud. Vagy ahogy azt az M4 Sport kommentátora szellemesen megjegyezte az első félidő végén: „Bár öt Kim volt a dél-koreai kezdőben, az első félidőben nem tudtuk meg, ki mi tud.”

Valóban, borzalmasan unalmas és eseménytelen volt az első félidő, amelynek a végén épp Godín járt a legközelebb gólhoz, amikor a 44. percben kapufát fejelt. Mivel ez azonban hivatalosan nem számít kaput eltaláló kísérletnek, mindkét csapat neve mellett nulla szerepelt a statisztikában.

Szünet után sem sorjáztak a gólhelyzetek, hiába volt a pályán az uruguayiaknál Suárez mellett a Liverpool támadója, Darwin Nunez, a koreaiaknál pedig a Tottenham klasszisa, Szon Hungmin is. Uruguay a 64. percben Cavanit is bevetette, mindhiába. Egyik oldalon Cso Ku Szung és Szon kísérlete okozott némi veszélyt, a másikon a realos Federico Valverde bombája csattant a kapufán a megélénkülő hajrában, de gól nem született a vb eddigi egyik leggyengébb meccsén. Sőt végül kaput eltaláló lövés sem.

Labdarúgó-világbajnokság, H csoport, 1. forduló: Uruguay–Dél-Korea 0-0.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Az uruguayi Diego Godín (b) és a dél-koreai Hvang I Dzso a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a H csoportban játszott Uruguay–Koreai Köztársaság mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 24-én (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.