Máris érdektelenné vált a világbajnokság két csoportmeccse

Sztefanosz Cicipasz drámai küzdelemben nyert Danyiil Medvegyev ellen a torinói ATP-világbajnokságon, így a görög teniszező pénteken ki-ki meccset játszik Andrej Rubljov ellen az elődöntőbe jutásért, míg a 2020-as bajnok Medvegyev már nem juthat tovább a halálcsoportból.

Magyar Nemzet
2022. 11. 17. 7:37
Sztefanosz Cicipasz ATP világbajnokság
Sztefanosz Cicipasz ATP világbajnokság Torinó 2022 Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A piros csoport előzetesen halálcsoportnak tűnt, hiszen az ATP-világbajnokság három korábbi győztese – Novak Djokovics, Sztefanosz Cicipasz, Danyiil Medvegyev – is itt kapott helyet.

Az ötszörös bajnok Djokovics az első két feladatát gond nélkül megoldotta, így a szerb be is biztosította a továbbjutását.

A szerda késő este véget ért mérkőzés ellenben drámai fordulatokat hozott: Cicipasznak három meccslabdája volt a második játszmában Medvegyev ellen, de mégis az orosz nyerte azt a szettet.

A harmadik játszmában Medvegyev került brékelőnybe, a meccsért szerválhatott, mégis kikapott, így megszakad a jó sorozata. Az orosz játékos, aki idén még a világranglista első helyén is állt, a 2020-as győzelem és a tavalyi elveszített döntő után idén a csoportkörből sem jut tovább az ATP-vb-n, és akár a nyolcadik helyig is visszacsúszhat a rangsorban.

– Nagyon élveztem a közönség támogatását – mondta Cicipasz. – Büszke vagyok arra, ahogy küzdöttem, és nem adtam fel.

A görög teniszező az utolsó fordulóban, pénteken ki-ki meccset vív a továbbjutásért Andrej Rubljov ellen, ahogy a zöld csoportban is csak a második hely sorsa kérdéses már, azt Félix Auger-Aliassime és Taylor Fritz dönti el egymás között.

Ellenben a csütörtöki Nadal–Ruud és a pénteki Djokovics–Medvegyev találkozónak már nem lesz jelentősége a vb alakulása szempontjából.

ATP-világbajnokság, piros csoport

2. forduló
Djokovics (szerb, 7.)–Rubljov (orosz, 6.) 6:4, 6:1
Cicipasz (görög, 2.)–Medvegyev (orosz, 4.) 6:3, 6:7, 7:6

Az állás
1. Djokovics 2-0 (már csoportelső)
2. Cicipasz 1-1
3. Rubljov 1-1
4. Medvegyev 0-2 (már kiesett)

Borítókép: Sztefanosz Cicipasz életben tartotta továbbjutási esélyeit (Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.