Djokovics extrán motivált volt, hogy hamar végezzen

Novak Djokovics második meccsén sem veszített szettet a torinói ATP-világbajnokság csoportkörében, így a szerb teniszező már biztosan továbbjut csoportjából. Djokovics számára külön motivációt jelentett családja jelenléte az Andrej Rubljov ellen találkozón, az olaszországi menetelés mellett pedig annak is örülhet, hogy megkapta a vízumot Ausztráliába.

Magyar Nemzet
2022. 11. 16. 16:29
Novak Djokovics ATP Finals
Novak Djokovics 2022 Torinó Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics hatodik világbajnoki címére hajt Torinóban. A szerb teniszező a végső sikerrel beállítaná az idén visszavonult csúcsát, ám Djokovics már 2015 óta nem nyerte meg az ATP-világbajnokság trófeáját. Idén kevés tenisz jutott a szerbnek, aki az oltatlansága következtében többek között két Grand Slam-tornát is kihagyott, az év végén viszont, talán éppen pihentségének is köszönhetően nagyszerű formában játszik.

Novak Djokovics ATP Finals
Djokovics egyelőre szárnyal Torinóban. Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil

Djokovics a torinói évzáró vb első fordulójában a 2019-es bajnokot, Sztefanosz Cicipaszt ébresztette fel világelsőségről szövögetett álmaiból (6:4, 7:6), majd szerdán még simább győzelmet aratott Andrej Rubljov ellen. Az orosz játékos az első fordulóban meglepetésre legyőzte honfitársát, Danyiil Medvegyevet, Djokovics ellen viszont esélye sem volt (6:4, 6:1)

Az egyik legjobb meccsem volt idén, ez vitathatatlan. A második szett tökéletes volt

örvendezett az újabb kétjászmás siker után Djokovics, ami egyben azt is jelenti, hogy a szerb az utolsó forduló eredményétől függetlenül bejutott az ATP-világbajnokság elődöntőjébe, immár tizenegyedik alkalommal karrierje során.

Djokovics fő motivációja: a család

A szerb klasszis a tenisz másik két korszakos legendájához, Federerhez és Rafael Nadalhoz képest sokkal többször hangsúlyozza, mennyit jelentenek számára a rekordok, legyen szó világelsőként töltött hetekről, Grand Slam-trófeákról vagy éppen a most aktuális világbajnoki címekről.

A Rubljov elleni találkozó azonban a délutáni kezdési időponttal különleges lehetőséget teremtett Djokovics családja számára.

– Azt gondolom, ez volt az első meccsem, amit a lányom, a fiam és a feleségem is végigszurkolt a helyszínen. Végül is alig tartott tovább egy óránál, sietni is akartam a meccsel. Ez az egyik legnagyobb motivációs hajtóerő számomra, hogy továbbra is a legmagasabban szinten teljesítsek, hogy velük együtt ünnepelhessek – fogalmazott Djokovics, aki még a pályán adott villáminterjú előtt megölelte a nyolcéves Sztefant és az ötéves Tarát.

Djokovics a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt is bejelentette: igaznak bizonyult a sajtóértesülés, valóban megkapta az Ausztráliába utazáshoz szükséges vízumot, így minden bizonnyal rajthoz állhat a jövő évi Australian Openen. A melbourne-i Grand Slam-tornát korábban kilenc alkalommal nyerte meg a szerb játékos.

Borítókép: Novak Djokovics még játszmát sem veszített az idei ATP-világbajnokságon (Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.