Willi Orbán: Nincs garancia rá, hogy ilyen eredményesen folytatjuk

Zsinórban hat győztes meccset számlál az RB Leipzig, amely szombaton az idei utolsó mérkőzését is megnyerte a Werder Bremen ellen a Bundesligában. A lipcseiek magyar válogatott alapembere, Willi Orbán szerint nehéz annál jobbat elképzelni, mint ami most van.

Magyar Nemzet
2022. 11. 13. 11:53
ORBÁN, Willi
Bréma, 2022. november 12. Willi Orbán, az RB Leipzig (j) és Marvin Duksch, a Werder Bremen játékosa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Werder Bremen-RB Leipzig mérkõzésen Brémában 2022. november 12-én. MTI/EPA/Focke Strangmann Fotó: Focke Strangmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a sok jó mellett rosszat is kapott a Werder ellen 2-1-re megnyert találkozón: sérülés miatt nagy kötést a fejére. Aveszélyes fejesénél nem volt szerencséje, ellenben a brémaiak egyenlítő találatánál az ő lábán pattant meg olyan szerencsétlenül a labda, hogy gól lett belőle.

– Hihetetlenül jól reagáltunk az ellenfél egyenlítésére, ami megmutatja az erőnket és a kiváló fizikai állapotunkat – fogalmazott Willi Orbán a klubhonlapon. – Mindent megnyertünk az elmúlt hetekben, ennél már nem lesz jobb. Nagyszerű pozícióba küzdöttük fel magunkat az idény második felének kezdete előtt. Csodálatos érzés ezzel a tudattal befejezni az évet.

A Lipcse gyengén kezdte a szezont Domenico Tedesco vezetésével, aztán Marco Rose kinevezése nagy fordulatot hozott. Személy szerint életébe is, aki erről a lapunknak adott exkluzív interjúban őszintén beszélt, de a csapat dolgai is pozitív irányba változtak meg. A Leipzig a legutóbbi hat tétmeccsét megnyerte, és 13 találkozó óta veretlen.

A remek sorozatnak köszönhetően a csapat továbbjutott a Bajnokok Ligájában, amelyben a nyolcaddöntőben majd a Manchester Cityvel találkozik, a Bundesligában pedig már biztosan az első négyben zárja az évet, ideális esetben az éllovas Bayern München mögött a másodikként. Erről a vasárnap sorra kerülő Mainz–Frankfurt és Freiburg–Union Berlin meccsek döntenek.

– Tudjuk, milyen lehetőségek vannak ebben a keretben – folytatta Orbán. – Nincs rá garancia, hogy ugyanilyen formában tudjuk folytatni, de az edzői stábnak óriási szerepe van abban, hogy most itt tartunk. A játékosok és az edző közötti kapcsolat kiváló jelenleg, és meggyőződésem, hogy ez hosszabb távon is így marad.

Ahogy pedig azt Szoboszlai Dominik lapunknak elárulta, szerinte még a bajnoki cím esélye sem úszott el, noha a Bayern München magabiztosnak tűnik.

Borítókép: Willi Orbán a Werder Bremen ellen, kötéssel a fején (Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.