A Diósgyőr négypontos előnnyel telelhet az élen az NB II-ben

Az éllovas DVTK magabiztos játékkal 3-1-re legyőzte a Siófokot a labdarúgó NB II 20. fordulójában, így négypontos előnnyel zárta az őszi szezont. Zárásképpen rangadót nyert az MTK a Szeged-Csanád ellen, s visszakapaszkodott a dobogóra.

Magyar Nemzet
2022. 12. 11. 20:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan már a tavaszi szezon első fordulóját játszották vasárnap a labdarúgó NB II-ben, hiszen a 20. fordulóra került sor. Az éllovas DVTK meggyőző játékkal verte 3-1-re a Siófokot. A hazaiak már a 33. percre kétgólos előnyhöz jutottak a túl óvatos és passzív vendégcsapattal szemben. A szünet után visszaesett az iram és a diósgyőriek teljesítménye. A 61. percben aztán a mindössze pár másodperce pályán lévő Nikházi Márk góljával szépítettek a vendégek, akik ettől erőre kaptak és bátrabb támadójátékra váltottak. A DVTK támadói viszont így területhez jutottak, a 82. percben pedig Lukács Dániel révén ismét kétgólosra növelték a különbséget.

A Disgyőr gyengén kezdte az idényt, de az edzőcsere után – Dragan Vukmirt Kuznyecov Szergej váltotta – megtáltosodott, a 20. mérkőzésén a 14. győzelmét aratta.

– Az eredménnyel elégedett vagyok, a játék minőségével nem egészen. Az első félidőben jól futballoztunk, előnyt szereztünk, amit a szünet után tovább szerettünk volna növelni. A félidőben arról beszéltünk, hogy még jobb játékkal és még több góllal szeretnénk zárni az évet. Az ellenfél azonban beleszólt, és volt egy kis időszak, amikor nem tetszett, ahogyan játszottunk. A csapatunk a kapott gól után több helyzetet dolgozott ki, még ha nem is százszázalékosat, de sikerült gólt szerezni, ami megtörte az ellenfél lendületét – értékelte a mérkőzést Kuznyecov Szergej, majd rátért a folytatásra: – Sok munka vár még ránk, mindenki azt szeretné, hogy tavasszal még jobbak, még erősebbek legyünk. Most megérdemlik a játékosok a pihenést, amióta átvettem a csapatot, csak két bajnokin szenvedtünk vereséget és egy döntetlent játszottunk, a többi mérkőzést megnyertük. Karácsony után már elkezdik egyénileg a munkát a srácok, mert amikor január 2-án elkezdjük a közös felkészülést, akkor aki nem teszteken vesz részt, az megy ki a pályára edzeni.

A 20. forduló rangadóján az MTK ugyancsak magabiztosan, 3-1-re legyőzte a Szeged-Csanádot és visszakapaszkodott a dobogóra. A kék-fehérek szintén magukra találtak az edzőváltás után, menesztése után Horváth Dáviddal nem vesztettek mérkőzést.

 

NB II, 20. forduló:
Diósgyőr–Siófok 3-1 (2-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MTK Budapest 1-3 (1-3)
Kozármisleny–Soroksár SC 1-1 (1-0)
Szentlőrinc–Gyirmót 0-0
Dorog–Kazincbarcika 1-2 (1-2)
Békéscsaba–Pécsi MFC 0-1 (0-0)
Budafok–Ajka 1-2 (0-1)
Mosonmagyaróvár–Tiszakécske 0-1 (0-0)
Csákvár-Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)
Nyíregyháza–ETO FC Győr 0-2 (0-0)

Az állás: 1. DVTK 43 pont, 2. PMFC 39, 3. MTK 38, 4. Szeged-Csanád 35.

Borítókép: Van ok az örömre Diósgyőrött (Fotó: DVTK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.