Egy korábbi győri játékos döntötte meg Görbicz Anita rekordját

Várható volt, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a csúcsdöntés. A már visszavonult Görbicz Anita BL-gólrekordját valaki átadja a múltnak. És az is valószínű volt, hogy ez a valaki Jovanka Radicevic lesz. A montenegrói szélső az elmúlt hétvégén megszerezte az 1017. gólját a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Eggyel többnél jár, mint a győri legenda.

Magyar Nemzet
2022. 12. 05. 11:44
Jovanka Radicevic (jobbra) még győri mezben örült Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO erejét jelzi, hogy a BL örökranglista első két helyére delegált játékost. Egészen az elmúlt hétvégéig Görbicz Anitáé volt a gólrekord a Bajnokok Ligájában: a már visszavonult magyar szupersztár 1016 góllal vezette a vonatkozó rangsort, őt követte a szintén 1000 gól felett termelő, még aktív montenegrói, Jovanka Radicevic.

A legutóbbi Bajnokok Ligája-játéknapon a 2011 és 2013 között Győrben kézilabdázó montenegrói szélső megelőzte Görbiczet. Az Odense ellen megszerezte a csúcsdöntéshez szükséges 1017. gólját, immár ő vezeti a listát. 

Radicevic öröme nem lehetett teljes: csapata, a Krim Ljubljana hazai pályán 29-23-ra kikapott a sérült nélkül felálló dán Odensétől.

Borítókép: Radicevicé (jobbra) a gólcsúcs a BL-ben (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.