Elvonási tünetek nem lépnek fel: rangadóval folytatódik a klubidény

A katari labdarúgó-világbajnokság befejeztével sem maradnak a szurkolók futball nélkül: a Manchester United már szerdán pályára lép, csütörtökön pedig összecsap egymással az angol bajnokságot évek óta uraló két klub, a Liverpool és a Manchester City. A spanyol gigászok közül az Atlético Madridnak lesz fellépése ezen a héten.

Magyar Nemzet
2022. 12. 20. 6:12
Kevin de Bruyne (balra) és Andy Robertson
Liverpool's Scottish defender Andrew Robertson (R) vies with Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne (L) during the English Premier League football match between Liverpool and Manchester City at Anfield in Liverpool, north west England on October 16, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvonási tünetekkel nem kell megküzdeniük a labdarúgás szerelmeseinek az ünnepek alatt sem. A katari világbajnokság vasárnapi döntője után három nappal a sztárok közül néhány máris visszatérnek a pályára, ugyanis az angol Ligakupa küzdelmei folytatódnak. A sorozat negyeddöntőjében szerdán (21.00, tv: Aréna 4) a Burnley a Manchester Uniteddel találkozik. Utóbbi klubnak – az időközben elküldött Cristiano Ronaldót nem számítva – tizenhárom játékosa volt érdekelt a vb-n, ketten közülük, (Franciaország) és Lisandro Martinez (Argentína) a döntőben is pályára léptek, így ők egyelőre nem tértek vissza a Vörös Ördögökhöz. (Dánia) és Facundo Pellistri (Uruguay) viszont már a csoportkör után hazautazott, készen állnak a bevetésre a manchesteriek mezében.

Csütörtökön már rangadóra is sor kerül, a Manchester City a Liverpoolt fogadja a ligakupa keretein belül (21.00, tv: Aréna 4). Mindkét klub egy játékossal képviseltette magát a vb-döntőn, előbbi (Argentína) győzelméhez gratulálhatott, míg utóbbi Ibrahima Konaté (Franciaország) veresége miatt sajnálkozhatott. A legnagyobb sztárjaik viszont már ott lehetnek a csütörtöki mérkőzésen, tekintve, hogy manchesteri részről el sem utazott Katarba, Kevin de Bruynének (Belgium) pedig csak a csoportkör végéig kellett ott maradnia, a liverpooliak közül Mohamed Szalah és Roberto Firmino sem játszott a vb-n, Darwin Núnez (Uruguay) pedig társaival nem jutott be a kieséses szakaszba.

A Premier League-ben megtartják a karácsonyi fordulót is. Íme a program:

december 26.:
Brentford–Tottenham 13.30
Crystal Palace–Fulham 16.00
Everton–Wolves 16.00
Leicester–Newcastle 16.00
Southampton–Brighton 16.00
Aston Villa–Liverpool 18.30
Arsenal–West Ham 21.00

december 27.:
Chelsea–Bournemouth 18.30
Manchester United–Nottingham Forest 21.00

december 28.:
Leeds–Manchester City 21.00

Az Atlético Madridnak négy futballistája is vb-döntős csapat kerettagja volt, így a spanyol topcsapatnak Angel Correa, Nahuel Molina, Rodrigo de Paul (mindhárman Argentína) és (Franciaország) nélkül kell szembeszállnia csütörtökön az Arenteiróval látogat a Király-kupa második fordulójában (21.00, tv: Sport 2). A La Liga pont egy héttel később, december 29-én folytatódik a téli szünetet követően.

A topbajnokságok közül a francia Ligue 1 december 28-án tér vissza, míg az olasz Serie A január 4-én, a német Bundesliga azonban csak január második felében indul újra.

Borítókép: (balra) és Andy Robertson csütörtökön ismét összecsaphat egymással (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.