Hetvenhárman buktak le a Londonban levett minták újraellenőrzésekor

A 2012-es londoni nyári olimpia doppingmintáinak újraelemzésekor 73 sportoló bukott le – derült ki a Nemzetközi Tesztelőügynökség (ITA) kiadványából.

Forrás: MTI2022. 12. 06. 15:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megismételt eljárások során 31 dobogóst fosztottak meg érmétől és négy sportágban összesen 46 érmet osztottak újra. A lausanne-i székhelyű ITA azt is közölte, hogy többnyire tiltott listás anabolikus szteroidokat, illetve az anyagcserében részt vevő vagy annak folyamán keletkező anyagokat (metabolitokat) kutattak az újraelemzések során. 

A 2012-ben ismert eljárások ezen metabolitok kimutatására nem voltak alkalmasak. Összesen 2727 mintát analizáltak újra, és a 73 fennakadt sportoló nagy része az új típusú tesztek miatt bukott le. A 46 újraosztott éremből 22 a súlyemelésben, 18 az atlétikában, négy a birkózásban, kettő pedig a kajak-kenuban került új tulajdonoshoz.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: A doppinglaborok munkája miatt egyik megtévedt sportoló sem érezheti magát biztonságban (Fotó: mob.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.