Hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség a Magyar Olimpiai Bizottságnál

Csütörtökön a 24.hu írta meg először, hogy a rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz a Magyar Olimpiai Bizottságnál.

Magyar Nemzet
Forrás: 24.hu2022. 12. 22. 22:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24.hu értesülései szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) két korábbi vezető tisztségviselőjét egy magánszemély jelentette fel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a portálnak megerősítette az információt. Eszerint a BRFK magánszemély feljelentése alapján folytat nyomozást hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt. A 24.hu arról is írt, hogy a rendőrség a MOB több elnökségi tagját beidézte, majd tanúként kihallgatta.

A MOB azt a tájékoztatást adta a portálnak, hogy tudnak a BRFK által hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelt nyomozásról, ám a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel ők sem tudnak további információval szolgálni.

A Magyar Olimpiai Bizottságot jelenleg Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakozó vezeti, aki február 1-jétől látja el a szervezet elnöki teendőit. Elődje Kulcsár Krisztián kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó volt, aki közel egy éve, a MOB december 30-i közgyűlésen maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal.

Borítókép: A Magyar Olimpiai Bizottság ebben a Csörsz utcai irodaházban dolgozik (Fotó: Olimpia.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.