Messi ezerrel tolja, Argentína a legjobb nyolc között a foci-vb-n

Argentína 2-1-re legyőzte Ausztráliát a katari labdarúgó-világbajnokság második nyolcaddöntőjében. Lionel Messi góllal ünnepelte ezredik hivatalos mérkőzését, s nem úgy néz ki, mintha itt akarna megállni a legjobb nyolc között. Az argentinok a negyeddöntőben Hollandiával találkoznak.

Magyar Nemzet
2022. 12. 03. 21:58
Argentina v Australia: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022
Julian Alvarez centre-forward of Argentina and Manchester City celebrates with Lionel Messi right winger of Argentina and Paris Saint-Germain after scoring his sides first goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Argentina and Australia at Ahmad Bin Ali Stadium on December 3, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első perctől kezdve kiosztották a szerepeket: az argentinok támadnak, az ausztrálok pedig védekeznek. S persze rugdossák az ellenfelet, ha már futballtudásban messze elmaradnak tőlük. Már az első félidőben összeszedtek három sárga lapot. És kaptak melléjük egy gólt is.

Persze szerzett vezetést Argentínának. A 35. percben egy szabadrúgás után nem tudtak felszabadítani az ausztrálok, a tizenhatoson belül az argentin csapatkapitányhoz került a labda, aki a lábak között megtalálta a helyes irányt, s ahogy pályafutása során megannyiszor ilyen helyzetben, gólt szerzett (1-0).

Az 57. percben, úgy hihettük, eldőlt a találkozó. Az ausztrálok kapusa, Ryan ügyetlenkedett, amikor De Paul megtámadta, cselezni próbált, vesztére, elvesztette a labdát, Álvarez helyezett az üres kapuba (2-0).

A kétgólos vezetés birtokában az argentinok visszavettek a tempóból, az ausztrálok átvették a kezdeményezést és egy szerencsés góllal szépítettek a 77. percben. Goodwin távoli lövése megpattant Enzo Fernándezen, s védhetetlenül vágódott a hálóba (2-1). Ezután akár egyenlíthettek is volna az ausztrálok, de kihagyták a helyzetüket.

A hajrára Argentína úra átvette az irányítást, Lautaro Martíneznek és Messinek is két-két helyzete volt, de ezek kimaradtak, majd az utolsó jelenetként a túloldalon Garang Kuol kis híján egyenlített, de Emiliano Martínez hatalmasat védett. Argentína így is megérdemelten nyert 2-1-re és jutott Hollandia után másodikként a legjobb nyolc közé a katari világbajnokságon. A négy közé jutásért a két csapat egymás ellen játszik, ami igazi vb-klasszikus.

Nyolcaddöntő:
Argentína–Ausztrália 2-1 (1-0)
al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion), 45 032 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Messi (35.), Álvarez (57.), illetve Fernández (77., öngól)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Lionel Messi a harmadik gólját szerezte a katari vb-n (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.