Nem a bejgli, hanem a futball-vb miatt hízott el

Nyolc nappal a katari világbajnokság döntője után, a hagyományos december 26-i játéknapon folytatódik a játék a Premier League-ben. A vb miatt sok játékos lemarad klubja ünnepi meccséről: van, aki még odahaza ünnepel, van, aki megsérült és van, aki elhízott Katarban.

Magyar Nemzet
2022. 12. 26. 8:40
null
FBL-WC-2022-MATCH33-WAL-ENG Fotó: INA FASSBENDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ligakupában már karácsony előtt is pályára léptek az angol labdarúgóklubok, a hagyományos december 26-i játéknapon pedig a Premier League is folytatódik a világbajnokság miatt beiktatott szünet után.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden Katart megjárt játékost újra figyelemmel követhetünk. A Tottenham Hotspur vezetőedzője, a nyilvános bosszankodásban egyébként is gyakran jeleskedő Antonio Conte ezúttal a futball-vb miatt dohoghatott.

Antonio Conte
Minek kellett ez a világbajnokság? – kérdezi Conte (Fotó: AFP/Patricia De Melo Moreira)

– Az, hogy a Tottenham tizenkét játékost is adott a tornára, azt mutatja, hogy jó úton haladunk, hogy trófeákra esélyes legyen a keret. A többiekkel azonban rengeteget dolgoztunk taktikai és fizikális szempontból, így ők most jobb szinten vannak, mint azok, akik a világbajnokságon szerepeltek – értékelte meglepő szempontból a vb hatását az olasz szakember.

A Tottenham játssza az ünnepi forduló nyitómeccsét a Brentford otthonában, de Conte nem számíthat a vb-n összeszedett sérülése miatt a torna legszebb gólját lőtt Richarlisonra, és az is biztos, hogy a vb-döntőben pályára lépett Hugo Lloris, Cristian Romero duó sem játszik a bajnoki meccsen.

A vb rossz hatását fedezte fel a Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola is. Angol válogatott középpályása, Kalvin Phillips azért nem került a mérkőzéskeretbe a Liverpool elleni Ligakupa-meccsen, mert túlsúlyosan érkezett vissza Katarból.

A címvédő csak szerdán lép pályára a fordulóban, a listavezető Arsenal viszont már hétfőn. A londoniakat is veszteség érte a világbajnokságon, várhatóan három hónapig harcképtelen lesz a Katarban elszenvedett sérülése miatt.

Sokkal jobban járt Katarban Lisandro Martínez, a Manchester United védője Erik ten Hag vezetőedző elmondása szerint még mindig a vb-címet ünnepli valahol Argentínában.

Premier League, 17. forduló

December 26., hétfő
Brentford–Tottenham Hotspur 13.30 (tv: Spíler 1)
Crystal Palace–Fulham 16.00
Everton–Wolverhampton 16.00
Leicester City–Newcastle United 16.00 (tv: Spíler 1)
Southampton–Brighton 16.00 (tv: Spíler 2)
Aston Villa–Liverpool 18.30 (tv.: Spíler 1)
Arsenal–West Ham United 21.00 (tv: Spíler 1)

December 27., kedd
Chelsea–Bournemouth 18.30 (tv: Spíler 1)
Manchester United–Nottingham Forest 21.00 (tv: Spíler 1)

December 28., szerda
Leeds United–Manchester City 21.00 (tv: Arena 4)

Borítókép: Kalvin Phillips (fehér mezben) Wales ellen játszott a vb-n, a Manchester Citybe viszont már túlsúlyosan tért vissza (Fotó: AFP/Ina Fassbender)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.