Ronaldo nélkül kezdődik az új fejezet, három vb-hős érkezhet

Három nappal a világbajnokság lezárulta után már tétmeccset vív a Manchester United, amelynek életében új fejezet kezdődik. Cristiano Ronaldo a botrányos interjúja után már nem tagja a klub keretének, a United a vb-n remeklő támadók egyikével pótolná a portugál sztárt. Az új éra első feladataként a Burnley vár Erik ten Hag csapatára a Ligakupában (21.00, tv: Arena 4).

2022. 12. 21. 6:50
Cristiano Ronaldo Manchester United
FBL-EUR-C3-MAN UTD-SHERIFF Fotó: AFP/Lindsey Parnaby
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokság előrehaladtával szép lassan feledésbe merült nagy vihart kavart interjúja. A Manchester United csapatára azonban hatással volt a portugál magánakciója, a klub immár nélküle nyit új fejezetet.

CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo Katarban sem találta meg a számításait. Fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Ronaldo számára a vb sem volt sikertörténet: bár Ghána elleni sikeres büntetőjével ő lett az első futballista, aki öt világbajnokságon is gólt szerzett, a kieséses szakaszra kiszorult a portugál válogatott kezdőjéből, s végül a negyeddöntő után, dicstelenül távozott Katarból.

Angliába viszont már nem tért vissza, a Manchester United ugyanis szerződést bontott vele, miután Piers Morgan műsorában alaposan kiosztotta a klub tulajdonosait, kritizálta az MU infrastruktúráját, és kijelentette, hogy nem tiszteli Erik ten Hag vezetőedzőt.

Ronaldo jövője egyelőre kérdéses, az viszont egyértelmű volt, hogy a botrányinterjú után után nem lehet maradása a klubnál. Ten Hag azóta röviden beszélt a portugál sztárral való kapcsolatáról, de azt is jelezte, hogy több részletre már ne számítsunk tőle.

– Nyáron volt egy beszélgetésünk. Bejött hozzám, és azt mondta, hét napon belül megmondja, akar-e maradni. Visszajött, és azt mondta, marad. Az interjúig nem is mondott egyebet. Elment, ez már a múlt. Nem akarok erre több energiát pazarolni, a jövőt építjük – fogalmazott a holland szakember.

Ennek jegyében a klub meghosszabbította négy vb-t megjárt játékosa szerződését : Fred, Luke Shaw, Diogo Dalot és is újabb évre kötelezte el magát a Unitedhez.

S nemcsak aktuális játékosaival foglalkozik a Manchester United, hanem a keret további megerősítésével is. A katari világbajnokságot három góllal zárta a holland Cody Gakpo, ő lehet az egyik érkező. A PSV Eindhoven támadóját már nyáron is összeboronálták Erik ten Hag csapatával. Gakpo honfitársa, Denzel Dumfries (Internazionale) is szerepel Ten Hag kívánságlistáján, akárcsak a friss vb-ezüstérmes Marcus Thuram (Mönchengladbach).

Rájuk azonban az új éra első meccsén még biztosan nem számíthat Ten Hag, ahogy nem játszik a szerdai, Burnley elleni Ligakupa-mérkőzése az argentin Lisandro Martínez és a francia sem, akik vasárnap még a vb-döntőn léptek pályára.

A többi, Katart megjárt játékossal viszont elvileg már számol a holland szakember, bár Dalot a Marokkó elleni vesztes negyeddöntőben összeszedett sérülése után még aligha játszhat. A Ligakupában még átlagos versenynaptár mellett is jellemző, hogy a sztárcsapatok nem a legerősebb összeállításukban lépnek pályára, ugyanakkor Ten Hag figyelmeztetett, hogy nem szabad lebecsülni a Burnley-t, amely az angol másodosztály éllovasa, s a Championship már a vb alatt újraindult. A Burnley Katart is megjárt walesi védője, Connor Roberts szombaton már össze is gyűjtött egy piros lapot, míg ugyanazon a napon a klub marokkói játékosa, Anasz Zaruri még a világbajnokság bronzmeccsén játszott.

Borítókép: Ez már a múlt: Cristiano Ronaldót többet nem látjuk a Manchester United mezében (Fotó: AFP/Lindsey Parnaby)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.